1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Haşdi Şabi Suriye’ye Girebilirmiş!
Haşdi Şabi Suriye’ye Girebilirmiş!

Haşdi Şabi Suriye’ye Girebilirmiş!

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Feyyad, Musul’un ele geçirilmesinin ardından IŞİD’i takip ve kovmak amacıyla Suriye topraklarına girilebileceğini söyledi.

29 Ekim 2016 Cumartesi 17:01A+A-

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyad, Necef’teki El-Alemeyn Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen “Musul’un Kurtuluşunun Ardından Güvenlik Sorunları” isimli sempozyumda konuştu.

AA’da yer alan habere göre, Musul’a yönelik operasyonda ilerleme kaydedildiğini belirten Feyyad, “Irak emniyet güçleri Musul çevresindeki köyleri kontrol altına alıyor. Operasyonda somut ilerleme kaydedildi ve kente ulaşılmasına az bir mesafe kaldı.” dedi.

Feyyad, ayrıca Irak’ın Suriye’yle geniş bir sınır hattına sahip olduğuna dikkat çekerek, “Suriye ve Irak toprakları iç içe. Musul’un kurtarılmasından sonra terör örgütü IŞİD’i takip ve kovmak için Suriye'ye girmek zorunda kalabiliriz.” iddiasında bulundu.

PKK konusunda ise Feyyad, bu örgütün Musul’a yönelik operasyona katılmadığını ve katılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Feyyad, İran’ın IŞİD’le savaşında Irak’a yardımcı olduğunu ve bu örgütün sâdece Irak’ta yenilgiye uğratılabileceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum