1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hasan Nasrallah şecaat arzederken sirkatin söylemiş!
Hasan Nasrallah şecaat arzederken sirkatin söylemiş!

Hasan Nasrallah şecaat arzederken sirkatin söylemiş!

Hizbulesed lideri Hasan Nasrallah, İran kanalına verdiği röportajda Suriye’de gerçekleştirdikleri katliamlar ve milyonlarca insanı yerlerinden etmelerinin sebebini açıklamış!

19 Şubat 2021 Cuma 00:09A+A-

Davut Özel / Haksöz Haber

İran kanalına verdiği röportajda Nasrallah: “Biz büyük ve tarihi bir mücadelenin içindeyiz. Önümüzde iki seçenek var sadece başka bir seçeneğimiz yok. Ya teslim olup ezileceğiz ya da savaşıp kazanacağız. Biz bir cepheden Suriye’ye girdik, İranlı milisler bir cepheden girdi. Buna ilaveten Iraklı milisler, Zeynebiyyun ve Fatimiyyun grupları da yardımımıza geldi” ifadelerini kullanıyor.

Devamında Arap Baharı devrimlerini ele alan Nasrallah, Süleymani’den şu sözleri aktarıyor: “Ben Mısır halkı adına seviniyorum ama endişeliyim. Bölgedeki tüm devletleri ve rejimleri hedef alacakları için endişeliyim”

Nasrallah: “2015 yılında Rus güçlerinin Suriye'ye doğrudan müdahalesi Kasım Süleymani'nin ikna yeteneği sayesinde gerçekleşti”. Kasım Süleymani’nin Moskova'ya gittiğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iki saat görüştüğünü ve sahadaki gerçekliği ortaya koyduktan sonra onu Rus ordusunun Suriye'ye girmesi konusunda ikna ettiğini anlatan Nasrallah: “Putin'in, Süleymani'nin ziyareti öncesi Suriye'de devam eden savaşa doğrudan dahil olma konusunda tereddütleri vardı. Süleymani'nin Rus askerinin Suriye'ye girişinde çok büyük etkisi oldu” diyor ve ekliyor: “Putin, Kasım Süleymani'nin sahadaki gerçekliği sunması üzerine Suriye'ye asker göndermenin mümkün olduğuna ikna oldu”.

Orient News’in Nasrallah’ın açıklamalarına verdiği tepki yeterli bir cevap niteliğinde: “Siz neyden endişeleniyorsunuz ey katiller? Sizler de biliyorsunuz ki bu devrimler halkın, mücrim rejimlere karşı doğal bir tepkisidir. Katil Süleymani binlerce kilometre ötesindeki Suriye halkının kendi kendilerini yönetmesinden mi endişeleniyor? Bilakis sizler Suriye’nin tarihi şehirlerini ve beldelerini yakıp yıkan Şii-Fars ekseninin kazanımlarının kaybedilmesinden endişeleniyorsunuz. Bu yüzden Suriye halkını yerinden edip göç ettirerek bölgeyi kültürel ve mezhepsel olarak da işgal ettiniz”

HABERE YORUM KAT

11 Yorum