1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Halka Ateş Eden Darbecinin Vicdanı Rahatmış!
Halka Ateş Eden Darbecinin Vicdanı Rahatmış!

Halka Ateş Eden Darbecinin Vicdanı Rahatmış!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde halka ateş edenler arasında yer alan ve bu konuda vicdanının rahat olduğunu söyleyen darbeciye mahkeme başkanı ile salonda bulunan şehit yakınları ve gaziler tepki gösterdi.

09 Ocak 2018 Salı 10:56A+A-

Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişiyi şehit eden ve 318 kişiyi yaralayan 135’i tutuklu 143 sanığın duruşması Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nun karşısında bulunan duruşma salonunda görüldü.

Haklarında 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen darbecilerin savunmaları duruşmayı takip eden şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra mahkeme başkanını da tepkilerine neden oldu.

Mahkeme Başkanı: Savunmanı İyice Çarpıttın

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, 15 Temmuz gecesi saat 20.45’te alarm verildiğini ve darbe girişiminin seyrini telefondan takip ettiğini söyleyen tutuklu uzman erbaş Orhan Ümit, “Alarm verildiği andan itibaren sabah teslim olana kadar darbe girişiminin seyrini takip ettim. Köprüye çıktığımız zaman makinalı tüfeklerle halka ateş ediliyordu. Benim vicdanım rahat.” sözlerine salonda bulunan şehit yakınları ve gaziler tepki gösterdi.

Ümit’e mahkeme başkanı da müdahale ederek “Savunmanı iyice sapıtıp çarpıttın. Daha fazla savunma yapma. Biz sana ne soruyoruz, sen kalkıp ne cevap veriyorsun?” dedi.

Darbe Girişimine Direnenlere “Terörist” Dedi

Darbe girişimine direnmek için sokağa çıkanlara “terörist” diyen tutuklu er Tunahan Kurt, “Köprüye çıktıktan sonra karşımda bulunan ve üzerimize doğru gelen teröristlere 6-7 el ateş ettim. O gece köprüde benim silah arkadaşlarım vuruldu ve öldü. Siz de beni anlayın. Orada bulunup da ateş etmeyen er yoktu. Teslim olun çağrısını duyuyorduk. Teslim ol çağrısına top atışıyla karşılık verdik.” yönünde ifadelerde bulundu.

Bu sözler üzerine şehit yakınları ve gaziler, “Bir de kalkmış, benim arkadaşlarım da öldü, diyorsun. Asıl terörist sizsiniz. FETÖ’nün hain teröristleri.” şeklinde tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT