1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’ten Dünyaya Hüzünlü Bakış!
Halep’ten Dünyaya Hüzünlü Bakış!

Halep’ten Dünyaya Hüzünlü Bakış!

İran ve Rusya destekli Esed güçlerinin vahşi saldırılarının hedefi olan Halepli masumların gözlerindeki hüznü dünya utanç içinde seyretmeyi sürdürüyor.

18 Ağustos 2016 Perşembe 14:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Aslında rejim güçlerinin yıktığı binalardan canlı çıkabilen “şanslı” çocuklardan biri olarak da bakmak mümkün Halepli çocuğun görüntüsüne! Katil Baas rejiminin harabeye döndürdüğü Suriye kentlerinde yaşanan vahşetten sağ çıkmak kolay değil ne de olsa!

Yıkıntılar arasından Suriye’de süregelen insanlık dramını özetleyen bir bakış sunan Halepli Umran Daqniş 5 yaşında bir erkek çocuk. Şok içinde olduğu gözlerinden anlaşılıyor. Yüzünün bir tarafını kaplayan kan izine ilaveten her tarafı toz içinde.

Bir ambulansın turuncu koltuğundan dünyaya bakışı Halep’in ve tüm Suriye’nin halini özetlemekte adeta.

Umran bu görüntülerden sadece birkaç dakika önce ailesiyle birlikte oturduğu Halep’in Katırcı mahallesindeki binanın yıkıntıları arasından çıkartıldı. 

Görüntüyü çeken gazeteci Mahmud Raslan yıkıntılar içinde kurtarma görevlileri canlı ararken, “balkondan balkona geçiyorduk” diyor ve “Umran’ı ve biri 1 yaşında, diğeri 6 yaşındaki 2 kardeşini ambulansa biz taşıdık” diye ekliyor.

11 yaşındaki kız kardeşi ise annesinin yıkıntıların arasında çıkmasını beklediğinden hastaneye götürülmeyi kabul etmemiş.

Umran’ın görüntüsü Aylin Kurdi’nin kıyıya vuran cesedi gibi Suriye’de yaşanan insanlık dramının bir özetini sunuyor. 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum