1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’teki Türkmen Tugayı 3 Şehid Verdi
Halep’teki Türkmen Tugayı 3 Şehid Verdi

Halep’teki Türkmen Tugayı 3 Şehid Verdi

Halep merkezde bulunan Sultan Murad Tugayı, dün cezaevi çevresinde bulunan Muhbile köyünde yaşanan çatışmalarda, üç mücahidini şehid verdi.

01 Temmuz 2014 Salı 12:36A+A-

Islahhabet.net adresinde yer alan habere göre Halep Merkez Cezaevi operasyonlarında önemli yararlılık gösteren Sultan Murad Tugayı, Ahbabı Murselin, Cephetun Nusra, Cephe-i İslami ve Ceyşul Mücahidin ile birlikte, Esed güçlerinin ilerlemesini engelleyen unsurlar arasında bulunuyor.

Dün gece yine cezaevi bölgesinde yer alan Muhbile köyünde 5 mücahidi ile birlikte ribatta bulunan Sultan Murad Tugayı, Esed güçleri ile girdikleri çatışmada 3 şehid verdi.

Daha önce IŞİD kontrolünde bulunan Muhbile köyü, bu grubun ani çekilmesi sonucu Beşar Esed güçlerinin eline geçmişti. Ardından muhalifler köyü yeniden özgürleştirme faaliyetlerine girişti ve Esed faktörlerinden temizlemek adına operasyon başlattı.

Sultan Murad Tugayı komutanı Fehim İsa, “Her şehid bizi daha fazla zafere yaklaştırıyor, mübarek bir günde Allah’a ve onun bize vaat ettiği günlere inanan kardeşlerimiz, şehadete koşmaya devam ediyor. Biz Şam Ehli Türk, Kürt, Arap Müslümanlar olarak Beşşar Esed devrilinceye ve çocuklarımıza özgür bir ülke bırakıncaya dek, savaşımızı sürdüreceğiz.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT