1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Yaralanan Çocuk Dualarla Acısını Dindirmeye Çalıştı
Halep'te Yaralanan Çocuk Dualarla Acısını Dindirmeye Çalıştı

Halep'te Yaralanan Çocuk Dualarla Acısını Dindirmeye Çalıştı

Halep’te katillerin bombalaması sonucu yaralanan çocuk ilkel şartlardaki narkozsuz ameliyata dayanmak için Kur’an okudu.

13 Aralık 2016 Salı 20:21A+A-

Halep'te yaralanan çocuk, dayanılmaz acısını Tebbet ve Beyyine surelerinden ayetlerle hafifletmeye çalıştı.

Tebbet Suresinin Türkçe Meali ( Anlamı )

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla
Elleri kurusun Ebu Leheb’in ve kurudu da! Bura da Ebu Leheb’in nasıl helak olacağı önceden bildirilmektedir ve bu Kuran’ın mucizesidir. Ne kazandığı ne de malı ona fayda etmedi yani o nu ne zenginlik ve serveti ne de dostları ve arkadaşları kurtaramadı. O ki işlediği günahlar nedeni ile Alevli Ateşe yaslanacak ve ona uyan karısı da boynunda bir ip asılı olarak ona odun taşıyacaktır. 

Beyyine Suresi Türkçe Meali ( Anlamı )

Kitabın müşriklerinden ve ehlinden Allah’ı tanımayanlar kendilerine açık olarak delil gelinceye dek inkar etmeye devam edeceklerdi. Bu delil Allah tarafından gönderilen ve en doğru hükümlerin yazdığı tertemiz sayfaları okuyan bir peygamberdir. Kitap ehli kendilerine gönderilen peygamberden sonra fikir ayrılığına düştü. Aslında onlar dini yalnızca Cenabı Hakka tahsis ederek, Allah’ın birliğini kabul ederek ve ancak Allah’a ibadet edip, namaz kılmak ve zekat vermekle emr olundular. Puta tapanlar ve kafirler insanların en şerlilerindendir. Onlar cehenneme gidecek ve orada ebediyen kalacaklardır. Güzel amel işleyen ve inanan kullar ise insanların en hayırlılarıdır. Cenabı Hak katında onların ödülü, altlarından ırmaklar geçen Adn cennetidir. Onlar cennette ebediyen kalacaklardır. Çünkü Cenabı Hak onlardan razı olmuş, onlardan Rablerinden razı olmuştur. İşte bu ödül yalnızca Allah’ına saygı gösterenlere özeldir. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum