1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’te Katliam: 43 Kişi Hayatını Kaybetti!
Halep’te Katliam: 43 Kişi Hayatını Kaybetti!

Halep’te Katliam: 43 Kişi Hayatını Kaybetti!

Halep’te direnişçilerin kontrolünde bulunan bölgeye Rusya’ya ait jetlerin düzenlediği hava saldırılarında 43 kişinin hayatını kaybettiği, 80 kişinin de yaralandığı bildirildi.

11 Ekim 2016 Salı 17:18A+A-

Sivil savunma yetkilisi Ensar Necib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’nin Halep kentindeki yerleşim yerlerinin bulunduğu noktaları savaş uçaklarının 30 “nüfuz edici” bombayla vurduğunu söyledi.

“Rusya uçakları özellikle sivil yerleşim yerlerini hedef aldı.” diyen Necib, saldırılarda Bustan el-Kasr’da 27, Firdevs’te 14, Katırci semtinde 2 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

“Enkaz Altında Kalanlar Kurtarılmayı Bekliyor”

Bombardımanda 80 kişinin de yaralandığını belirten Necib, enkaz altında kalan çok sayıda sivilin kurtarılmayı beklediğini ifade etti.

Halep kent merkezinin doğusundaki Muvasalat, Salihin, 1070 konut bölgesi, Kellese, Muyesir, el-Cezmeti, Mesekin, Hasekin, Hananu, Kadi Asker ve Raşdin semtlerinin de bombardımanlara maruz kaldığını aktaran Necib, kentte insanî kriz yaşandığını vurguladı.

“Yaralıların Çoğu Kadın ve Çocuk”

Necib, çoğu kadın ve çocuk olan yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını, can kaybının artmasından endişe edildiğini dile getirdi.

Rusya’ya ait savaş uçaklarının kullandığı “nüfuz edici” bombalar, “sığınak avcısı” olarak da biliniyor. Haleplilerin etkisini depreme benzettikleri yüksek tahribatlı “sığınak avcıları”, zemine isabet etmeleri hâlinde 5 ila 7 metre derinliğinde çukurlar açabiliyor.

HABERE YORUM KAT