1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Kalanlar Varil Bombaları Altında
Halep'te Kalanlar Varil Bombaları Altında

Halep'te Kalanlar Varil Bombaları Altında

Suriye'deki savaş nedeniyle büyük oranda boşalan Halep'te bazı Halepliler, ülkelerini terk etmeyerek zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

18 Şubat 2014 Salı 14:45A+A-

Orduya bağlı helikopterlerin "varil bombalı" saldırılarından Halep'in kuzey kesimlerinde yer alan muhaliflerin kontrolündeki Müyessar, Haydariye ve Mesekin Hananu mahallelerindeki pazar yerleri de etkilendi. Saldırılar öncesinde birçok bölge hal ihtiyacını karşıladığı Müyessar pazarı, saldırıların ardından harabeye dönerken, derin bir sessizliğe büründü. Pazardaki iş yeri sahiplerinin tamamına yakını varil bombaları ve çatışmalar nedeniyle bölgeyi terk ederken, bazıları ise ülkelerini terk etmemek için direniyor.

Yıkıntılar arasında yaşamaya çalışan bölge sakini çocuklardan 15 yaşındaki Tevfik İbrahim, imkanları olmadığı için Halep'ten kaçamadıklarını söyledi.

Harabeye dönen pazar yeri girişinde ateş yakarak ısınmaya çalışan İbrahim, "Müyessar pazar yeri Halep'te bilinen ve halkın ihtiyaçlarını karşıladığı önemli bir yerdi. Herkes gelir alışverişini buradan yapardı. Orduya ait helikopterlerin varil bombası atması üzerine gerek iş yeri sahipleri gerekse halk daha güvenli bölgelere kaçtı. Maddi durumumuz olmadığı için de biz bölgede kaldık" dedi.

Müyessar bölgesinde silahlı grupların olmadığına işaret eden İbrahim, buna rağmen Esed güçlerinin sivil halka yönelik varil bombası attığını kaydetti. Saldırılar nedeniyle bölgeden kaçışların devam ettiğini vurgulayan İbrahim, Esed güçlerinin son dönemde minibüs durakları, pazar yerleri gibi halkın toplu halde bulunduğu yerlere saldırmaya başladığını ifade etti.

Müyessar pazar yerinde meyve sebze satarak geçimi sağlamaya çalışan Ahmed Ebu Raşa da Esed güçlerinin Müyessar pazarını iki defa varil bombasıyla vurduğunu söyledi. Saldırılara 30 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Ebu Raşa, Müyessar'ın n yanı sıra halkın yoğun olarak bulunduğu Haydariye, Mesekin Hananu bölgelerindeki pazar yerlerinin de rejimin hava saldırılarına maruz kaldığını kaydetti.

Öte yandan, fırsat ve imkan bulabilen Suriyeliler, varil bombalı saldırılar nedeniyle daha güvenli bölgelere gitmeye devam ediyor.

(AA)

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT