1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Halep’i Yok Etme Görevini Rusya’ya Verdiler"
"Halep’i Yok Etme Görevini Rusya’ya Verdiler"

"Halep’i Yok Etme Görevini Rusya’ya Verdiler"

Ahraru’ş-Şam’ın Halep Sorumlusu Ebu Abdurrahman Binşi, Esed rejiminin Rusya ile beraber Handarat’ta 480 dönümlük bir alana bir gün içinde yaklaşık 250 kez bomba yağdırdığını söyledi.

07 Haziran 2016 Salı 12:49A+A-

5 yıldır tüm dünyanın sadece seyrettiği Suriye’deki insanlık dramı artarak sürerken, İslam coğrafyasının en kadim şehirlerinden biri olan Halep, mübarek Ramazan ayında bile katil Rus uçakları tarafından kesintisiz bir şekilde bombalanmaya devam ediliyor. Ahraru’ş-Şam’ın Halep Sorumlusu Ebu Abdurrahman Binşi, Esed rejiminin Rusya ile beraber Handarat’ta 480 dönümlük bir alana bir gün içinde yaklaşık 250 kez bomba yağdırdığını söyledi. Esed ve İran’ın Halep’i yok etme görevini Rusya’ya verdiklerini söyleyen Binişi, “Esed rejimi en fazla bombardımanı barış görüşmeleri sırasında yaptı. Bu da gösteriyor ki Esed ve onun koltuğunu destekleyen güçler dünya ile dalga geçiyorlar” dedi.

Halep’te Diriliş Postası’ndan Yaşar Yavuz’a konuşan Binşi, “Halep şu anda yok edilmeyle karşı karşıya. Bizler rejimin elinden aldığımız yerleri, rejim askerleri giderayak altına dinamit koyarak yok ediyor. Halep’te şu anda taş üstünde taş kalmamış durumda. Esed karadan Halep’i yıkmaya devam ederken, Rusya da havadan bombardıman yapmaya devam ediyor. Halep’e en fazla bombardıman barış söylemlerinin olduğu dönemlerde yapıldı. Buda gösteriyor ki Esed tüm Dünya’yı oyalayarak zaman kazanıyor ve Esed’in barış diye bir derdi yok” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Halep’te Hastane, Çarşı, Pazaryeri demeden her tarafı bombaladığını söyleyen Binişi, Halep’in can damarı Kastillo yolunun sürekli bombalandığını ifade etti. Ebu Abdurrahman Binişi, “Rejim ve Rus uçakları şu anda Şeyh Maksud, Handarat ve Kastillo yolunu bombalamaya devam ediyor. Bizim elimizdeki bölgede şu anda hala 400-500 bin sivil insan yaşıyor. Halep halkı artık göç etmiyor. Çünkü gidecek bir yerleri kalmadı. Gittikleri yerde de zilletten başka bir şey yok. Bu yüzden gitmektense ölmeyi tercih ediyorlar” diye konuştu.

Suriye’ye komşu olan ve şu anda mültecilerin tüm yükünü çeken Türkiye’nin Suriye savaşında söz hakkına en fazla sahip ülke olmasına rağmen, Türkiye’nin bugün Suriye topraklarında olmadığına dikkat çeken Binşi, ancak hiçbir hakkı olmamalarına rağmen İran ve Rusya’nın bugün Suriye’de Suriye halkına karşı savaştığını ve kimsenin de bu duruma ses çıkarmadığını söyledi. Esed rejiminin Rusya ile beraber Handarat’ta  480 dönümlük bir alana bir gün içinde yaklaşık 250 kez bomba yağdırdığını söyleyen Binşi,  “Esed ve İran Halep’i yok etme görevini Rusya’ya verdi. Rusya’da Halep’te sivil yerleşim yeri gözetmeksizin bomba yağdırıyor. Rusya ve Esed rejimi en fazla bombardımanı barış görüşmeleri sırasında yaptı” dedi.

Halep’in hayat damarı olan Kastillo yolunun sürekli bombalanması sonucu sivil halkın zor durumda olduğunu belirten Binişi, Esed’in 5 yıldır bu savaşta hiçbir kural gözetmediğini, şu anda Halep’te halkın başta yiyecek olmak üzere, su sıkıntısı çektiğini, elektriklerin olmadığını ve bu ablukanın kalkmaması halinde halkın durumunun daha da kötüye gideceğini söyledi. 

Kaynak: Diriliş Postası

HABERE YORUM KAT