1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’e Vakum Bombalı Saldırı: 13 Kişi Hayatını Kaybetti!
Halep’e Vakum Bombalı Saldırı: 13 Kişi Hayatını Kaybetti!

Halep’e Vakum Bombalı Saldırı: 13 Kişi Hayatını Kaybetti!

Halep’te direnişçilerin denetiminde yer alan bölgelere düzenlenen hava saldırılarında 13 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığı bildirildi.

13 Ekim 2016 Perşembe 12:06A+A-

Sivil savunma yetkilisi Necip Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya’ya ait jetlerin Halep’in merkezinin doğusunda yer alan direnişçilerin kontrolündeki Bustan el-Kasr ve Sahur semtlerine vakum bombasıyla saldırdığını söyledi.

Saldırılarda 13 kişinin yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin de yaralandığını ifade eden Ensari, “Bazı binalar tamamen yıkıldı, çok sayıda binada hasar meydana geldi. Sivil savunma ekipleri Bustan el-Kasr’da yıkılan bir binanın enkazında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.” dedi.

Yaralıların sahra hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındığını belirten Ensari, kentte direniş bölgelerine yönelik hava saldırılarının devam ettiğini vurguladı.

Beşşar Esed rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının Halep, İdlib ve Şam’daki direniş bölgelerine dün düzenlendiği saldırılarda da 94 sivil hayatını kaybetmişti. (Tıklayın: Esed Rejimi ve Rusya 94 Kişiyi Daha Katletti!)

HABERE YORUM KAT