1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’e Şarkıyla Veda: Sana Gözyaşlarıyla Veda Ediyorum
Halep’e Şarkıyla Veda: Sana Gözyaşlarıyla Veda Ediyorum

Halep’e Şarkıyla Veda: Sana Gözyaşlarıyla Veda Ediyorum

Suriye’de Doğu Halep bölgesinden tahliye edilmek için bekleyen sivillerden Ebu Mustafa, duygularını “Halep’e Veda” şarkısıyla ifade etti.

20 Aralık 2016 Salı 13:28A+A-

Halep’teki Amirriye semtinde tahliye için bekleyen Ebu Mustafa, AA muhabirinin “Halep ile ilgili ne söylemek istersiniz?” sorusuna, yerel bir Halep şarkısı söyleyerek yanıt verdi.

Ebu Mustafa’nın söylediği şarkının sözleri şöyle:

“Ey hayatımı geçirdiğim ve tüm zorluklara rağmen toprağına aşık olduğum şehir, sen gözümün içindeyken sana veda ediyorum. Sana gözyaşlarıyla veda ediyorum. Sana acıların artacağı bir şehre giderken veda ediyorum.”

Süreç

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada, ilk tahliyelerin başladığı 14 Aralık’tan bu yana Doğu Halep’ten tahliye edilenlerin sayısının yaklaşık 20 bine ulaştığını söylemişti.

Türkiye ile Rusya’nın arabuluculuğuyla önceki gün direnişçiler ve Esed güçleri ile İran destekli gruplar arasında yeni bir mutabakat gerçekleştirilmişti. İki ülke, yeni mutabakatın garantörü olmuştu.

Mutabakata göre, Doğu Halep’teki sivil ve silahlı direnişçilerin geri kalanının bugün tahliye edilmesi öngörülüyor. Tahliye için bekleyenler, Doğu Halep’teki Amirriye semtinde toplanıyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT