1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Halep ve Çevresindeki Krizin Sebebi Rusya'nın Saldırılarıdır"
"Halep ve Çevresindeki Krizin Sebebi Rusya'nın Saldırılarıdır"

"Halep ve Çevresindeki Krizin Sebebi Rusya'nın Saldırılarıdır"

Yeni Zelanda BM Temsilcisi Bohemen, Halep ve çevresindeki krizin sebebinin Rusya'nın hava saldırıları olduğunu söyledi.

11 Şubat 2016 Perşembe 08:18A+A-

BM Güvenlik Konseyi, Yeni Zelanda ve İspanya'nın çağrısı üzerine Suriye'deki insanî durumu ele aldı.

Kapalı toplantıda BM İnsanî İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardımlar Koordinatörü Stephen O'Brien, üyelere sahadaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Yeni Zelanda'nın BM Daimi Temsilcisi Gerard van Bohemen, Suriye sorununa siyasî çözüm bulunmadan insanî durumun değişmesinin zor olduğunu söyledi.

Toplantıda Rusya'nın eylemlerinin insanî krize neden olduğunu belirttiklerini ancak Rusya'nın konuyu çarpıtmaya çalıştığını ifade eden Bohemen, “Halep ve çevresindeki krizin sebebi Rusya'nın hava saldırılarıdır.” dedi.

“Esed Rejimi ve Müttefikleri Muhalifleri Yok Etmeye Çalışıyor”

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre de siyasî süreçten söz edilmesine karşın hâlen hava saldırılarının sürmesini eleştirerek, “Esed rejimi ve müttefikleri bir ellerini müzakere için muhaliflere uzattıklarını söylerken diğer elleriyle de onları yok etmeye çalışıyorlar.” diye konuştu.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisinin Pişkinliği!

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin ise Batılı ülkeleri Suriye'deki insanî krizi politize etmekle itham etti.

Konsey'in “Suriye'deki insanî kriz” gündemiyle çok sık toplantıya çağrıldığından yakınan Churkin, “Biz de istersek her hafta Yemen'deki insanî durumu görüşmek için Konsey'i toplantıya çağırabiliriz.” dedi.

Vitaly Churkin, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını savunarak, “Suriye'de yapmakta olduklarımız için özür dileyecek değiliz.” dedi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT