1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep Merkez Cezaevini Özgürleştirme Operasyonu (VİDEO)
Halep Merkez Cezaevini Özgürleştirme Operasyonu (VİDEO)

Halep Merkez Cezaevini Özgürleştirme Operasyonu (VİDEO)

Muhalifler uzun süredir kuşatma altında tuttukları Esed güçlerinin kontrolü altındaki Halep Merkez Cezaevi'ni tamamen özgürleştirmek için büyük bir operasyon başlattı.

06 Şubat 2014 Perşembe 16:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslami Cephe'nin seferberlik çağrısıyla Ahraruş Şam ve Nusra Cephesi Halep Merkez Cezaevini kurtarma operasyonu başlattı.

Suriye'nin Halep kentindeki Halep Merkez Cezaevi'ni özgürleştirmek için muhalifler tarafından büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyonla içeride esir bulunan 3.500 kişinin de kurtarılması hedefleniyor. 

AA muhabiri, Esed güçlerinin kontrolündeki Halep Merkez Cezaevi'nin İslami Cephe ve Nusra Cephesi tarafından tamamen ele geçirildiğini duyurdu ancak çatışmaların devam ettiği bilgisi de geliyor. Esed'e bağlı hava güçlerinin cezaevindekilere destek olmak için direnişçilerin bulunduğu mekanları yoğun bombardımana tuttuğu ifade ediliyor.

Nusra savaşçılarının hapishane kompleksinin batı yönündeki dış duvarını bombalı araçlarla havaya uçurarak yıktığı öğrenildi. Bombalı araçlı ilk saldırıyı Pakistan asıllı İngiltere vatandaşı Süleyman el-Britani adlı bir mücahidin gerçekleştirdiği iddia edildi.

Cezaevinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 3.500 esir var. Direnişçiler esirleri kurtarmak için büyük mücadele veriyorlar. Cezaevi etrafı Suriye ordusuna bağlı helikopterler tarafından da varil bombalarıyla ağır bombardımana tabi tutuluyor.

Halep Merkez Cezaevi'nde, 2011 yılında başlayan gösterilerde tutuklanan siyasi tutsaklar da bulunuyordu. Suriye rejimine bağlı birlikler buradaki tutukluları rehin olarak kullandığı için esirler uzun süredir kurtarma operasyonu düzenleyemiyor.

Aralık ayında aşırı soğuktan 10 tutsak donarak hayatını kaybetmişti.

Operasyonda Nusra emirlerinden Çeçen asıllı komutan Seyfullah Şişani (Sayfulllah al-Shishani) şehit düştü. İlgili haber için tıklayınız >>>

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum