1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Emir Seyfullah Şişani, Halep'te Şehit Düştü (FOTO-VİDEO)
Emir Seyfullah Şişani, Halep'te Şehit Düştü (FOTO-VİDEO)

Emir Seyfullah Şişani, Halep'te Şehit Düştü (FOTO-VİDEO)

Cephetun Nusra saflarında savaşan Suriye direnişinin muhacir komutanlarından Seyfullah Şişani, Halep Merkez Cezaevinin özgürleştirilmesi operasyonunda şehit düştü.

06 Şubat 2014 Perşembe 20:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye direnişinin muhacir komutanlarından Seyfullah Şişani, bugün Halep Merkez Cezaevinin ele geçirilip içindeki 3 bini aşkın esiri özgürleştirmeyi amaçlayan operasyonda şehit düştü.

Halep Merkez Cezaevindeki esirler bir yılı aşkın bir süredir mücahidler tarafından kurtarılmaya çalışılıyor. İslami Cephe ve Nusra Cephesi başlattıkları etkili operasyonla cezaevini özgürleştirmeye çalışıyor.

Yoğun çatışmaların yaşandığı operasyonda Suriye cihadına destek veren muhacirlerin sembol isimlerinden Seyfullah Şişani şehit düştü. Şişani, Baas ordusu ve çetelerine karşı etkili operasyonlarıyla biliniyordu.

Şişani, IŞİD’in namlularının diğer mücahid gruplara dönmesinden sonra beraberindeki mücahidlerle birlikte Nusra Cephesine katılmıştı. Halep Merkez Cezaevini özgürleştirme operasyonuna da Nusra komutanı olarak katıldı.

Bir süre Türkiye’de yaşayan Çeçen asıllı komutan Seyfullah Şişani, İstanbul’da Çeçen davasıyla ilgili gösterilere de katılmıştı.

Şişani’ye ve operasyonda şehit düşen diğer tüm kardeşlerimize Rabbimizden rahmet diliyor; esirleri kurtarmak için ölümüne mücadele eden Suriye İslami direnişini tebrik ediyoruz.

seyfullah-sisani-turkiye-de-protesto-gosterisi-sayfullah-al-shishani03.jpg
Şişani, Türkiye'de Çeçen cinayetleri ve Çeçen mültecilerin yaşadığı haksızlıklarla ilgili protesto eylemlerine de katılmıştı.

sayfullah-al-shishani01.jpg

Bir operasyon sonrası:

HABERE YORUM KAT

12 Yorum