1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep Kuşatılıyor; Milyonlar Tehlike Altında!
Halep Kuşatılıyor; Milyonlar Tehlike Altında!

Halep Kuşatılıyor; Milyonlar Tehlike Altında!

Beşşar Esed güçleri, Halep’te muhaliflerin kontrolü altında bulunan bölgelere dönük kuşatmasını büyüttü.

04 Temmuz 2014 Cuma 14:59A+A-

Yılmaz Bilgen’in haberi:

Bir yıl önce başlayan kuşatmada Beşşar Esed güçleri, dün akşamdan itibaren sanayi bölgesinde başlattıkları operasyon sonucu, organize sanayi ve çevresinde bulunan bazı bölgeler de muhaliflerin kontrolünden çıktı.

Esed güçlerine paralel olarak Türkiye sınırında ikinci bir kuşatma halkası da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından sürdürülmekte.

Bir ay öncesinde Halep Merkez Cezaevine yaptığı saldırılar neticesinde, cezaevinde kontrolü sağlayan rejim güçleri, dün gece itibariyle, organize sanayi ve çevresini de ele geçirerek, Halep’in kuzey bölgesi ile iletişimi tamamen kesmiş durumda.

Muhaliflerin Halep halkının önemli tedarik kaynağı olan Türkiye sınırını IŞİD’in Halep merkez sınırlarının ise rejimin kontrol ediyor olması yakın zamanda yaşanacak olan büyük trajedinin habercisi olma özelliği taşıyor.

Humus’tan sonra Haleb’in de muhalifler için kaybediliyor olması, Suriye direnişinin hangi güçler tarafından ve hangi pazarlıklar sonucu gözden çıkarıldığı sorusunu yeniden gündeme getirdi.
Irak’taki gelişmelerin ardından, Esed ordusuna Şii desteğin azalmasına rağmen, muhaliflere yönelik yardımların durması sonucu sahada direniş grupları yalnızca mevcut pozisyonlarını koruma çabası vermekte.

Kuşatmanın daha da ilerlemesi, askeri alanda yaşanacak sıkıntılardan daha fazla Halep merkezde bulunan milyonlarca sivil içinde, büyük felaketlerin yaşanmasına sebep teşkil edecek.

(islahhaber.net)

HABERE YORUM KAT