1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep İçin Acil Tıbbi Yardım Listesi
Halep İçin Acil Tıbbi Yardım Listesi

Halep İçin Acil Tıbbi Yardım Listesi

Halep halkı, özellikle varil saldırıları nedeniyle sayıları çok artan yaralılarının tedavisinde kullanılmak üzere Türkiye halkından acil ilaç yardımı talep ediyor.

13 Şubat 2014 Perşembe 19:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed ve işbirlikçilerinin hava ve kara saldırıları ile katlettiği, ambargo altında tutarak açlığa mahkum ettiği Suriye halkının bugün en önemli eksiği doktor ve tıbbi malzeme… Ülkeden gelen birçok elçinin aktardığı ortak mesaj; ölümlerin bombardımandan sonra gıda ve tıbbi malzeme eksikliğinden kaynaklandığı yönünde.

Gaziantep’te kurulan Yaralı Ev yöneticilerinden ve İMKANDER'in şube başkanı olan Muhammet Said Gökdere, bölgeye devamlı giriş çıkış yapmış olmasına mukabil oluşturduğu güvenilir hatlar sayesinde güncel olarak eksiklikleri takip ederek kamuoyu ile paylaşıyor.

Özgür Suriye Haber Ajansında yayınlanan habere göre Gökdere'nin geçtiğimiz günlerde misafiri olan, Suriye'nin Halep şehrinden gelen yakın arkadaşı, şehirde aktif 3 hastanenin acil eksiklerini belirtti. İlaç ve tıbbi malzemeden oluşan listenin önümüzdeki günlerde ülkeye gönderilmesi planlanıyor.

Suriyeli yakın dostunun önümüzdeki günlerde Halep'e döneceğini ve toplanan ilaçları götüreceğini belirten Gökdere “İşte onlar iyiliklerde yarışanlar ve bu yarışı önde bitirenlerdir.” (Mü'minun, 61) ayetine sadık olan Müslümanları bu hayra ortak olmaya davet ediyor.

İrtibat: 05342820095 - 05444387909 (Gaziantep İmkander)

Acil ihtiyaçlar:

halep-ilac-ihtiyac-listesi-001.jpg

HABERE YORUM KAT