1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hagel: “Esed Asla Bizim Düşmanımız Değildi”
Hagel: “Esed Asla Bizim Düşmanımız Değildi”

Hagel: “Esed Asla Bizim Düşmanımız Değildi”

Obama’yı eleştiren ABD eski Savunma Bakanı Chuck Hagel Esed’in devrilmesine odaklanma siyasetinin yanlış olduğunu vurguladı!

18 Ocak 2016 Pazartesi 15:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Obama’yı eleştiren ABD eski Savunma Bakanı Chuck Hagel Esed’in devrilmesine odaklanma siyasetinin yanlış olduğunu vurguladı!

ABD eski Savunma Bakanı Chuck Hagel 13 Ocak’ta yaptığı açıklamada Obama’nın Suriye krizinin başında Beşşar Esed’ın devrilmesi gerektiğini vurgulayan tavrının yanlış olduğunu söyledi.

Hagel Esed’in kanlı bir diktatör olduğu ve eninde sonunda iktidarı bırakması gerektiği hususunda bir şüphe bulunmamakla beraber, ABD’nin Irak’ta Saddam Hüseyin ve Libya’da Muammer Kaddafi gibi otoriter yöneticilerin kendilerinden sonra kimin geleceğinin belli olmadan görevden uzaklaştırılmalarının iyi bir tercih olmadığının anlaşıldığını söyledi.

“Suriye politikamızı ‘Esed gitmeli’ tezi üzerine bina etmekle kendimizi felç ettik diyen Hagel oysa “Esed asla bizim düşmanımız değildi” dedi.

Al Monitor’un sorularını cevaplayan Hagel bunca ölümden sonra Suriye’de istikrarın nasıl sağlanabileceği sorusuna cevaben, Ruslar, İranlılar ve Suudilerle birlikte çalışmak gerektiğini ve istikrar için tüm tarafların ortak menfaatler üzerinde bir araya gelmelerinin şart olduğunu söyledi.

Eski bir Vietnam gazisi olan Hagel Obama ile anlaşmazlıklarından ötürü görevini bırakmıştı. 2014 Yazında IŞİD’in Musul’u ele geçirmesinin ardından “IŞİD bugüne kadar karışlaştığımız en büyük tehdit” açıklamasından ötürü Beyaz Saray’ın tepkisini çekmişti.Hagel gelişmelerin kendisini doğruladığını söylüyor.

Obama’nın kimyasal silah kullanımını kırmızı çizgi ilan etmesine rağmen harekete geçmemesini de eleştiren Hagel bu tutumun Başkanın inandırıcılığına büyük zarar verdiğini belirtti. “ABD Başkanı bir şey söylüyorsa bu ciddiye alınması gereken bir şeydir” diyen Hagel Obama’nın İran ile diplomatik müzakereler yürütme siyasetini desteklediğini de açıkladı.

Monitor’den Kısaltarak Çev: Hasan Soylu / Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum