1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Hafter’in Suçlarının Büyük Ortağı: Fransa
Hafter’in Suçlarının Büyük Ortağı: Fransa

Hafter’in Suçlarının Büyük Ortağı: Fransa

Libya’da uluslararası tanınırlığa sahip hükümete darbe yapmaya kalkışan Hafter’e en büyük desteği Afrika’da kirli bir sömürgeci siciline sahip olan Fransa veriyor.

20 Haziran 2020 Cumartesi 23:53A+A-

Clash Report’un hazırladığı dosyaya göre, Libya’da meşru olan Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne darbe yapmaya kalkışan Hafter’in işlediği suçların büyük ortağı Afrika’da kirli bir sömürgeci geçmişine sahip olan Fransa.

Hafter’in 4 Nisan 2019’da başkent Trablus’a saldırı başlatmasında kısa bir süre önce Tunus-Libya sınırında 13 Fransız ajan yakalanmıştı.

Daha sonra darbeci Hafter’den alınan Trablus’un güneyindeki Giryan’da Fransa’ya ait Javelin füzeleri bulundu. Fransız yetkililer, füzelerin kendilerine ait olmadığını iddia etmişti.

Bilindiği gibi Sirte’nin doğusundaki Sidra limanı Fransız askerler için önemli bir karargâh. Fransız askerleri uzun bir süre bu karargâhta Hafter için İHA’ları kontrol etti.

Şimdi ise Libya’nın ortasında bulunan Hun kentinde özel bir Fransız birliği bulunuyor. Fransız askerler, bu kentten Trablus’a saldıran Hafter güçlerine destek veriyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT