1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Hafter'den Sözde "Temsilciler Meclisi"ne Darbe
Hafter'den Sözde "Temsilciler Meclisi"ne Darbe

Hafter'den Sözde "Temsilciler Meclisi"ne Darbe

​​​​​​​Halife Hafter, omzuna rütbe takıp kendisini sözde genelkurmay başkanı olarak atayan ve işlediği cinayetlere göz yuman "Temsilciler Meclisi"ni iki buçuk dakikada sattı.

27 Nisan 2020 Pazartesi 22:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Libya'nın darbeci askeri Halife Hafter, omzuna rütbe takıp kendisini sözde genelkurmay başkanı olarak atayan ve işlediği cinayetlere göz yuman "Temsilciler Meclisi"ni iki buçuk dakikada sattı.

Bugün yandaşı televizyonlarda yayınlanan iki buçuk dakikalık kayıtta güya halkın talebine binaen Temsilciler Meclisini ve Suheyrat anlaşmasını tanımadığını ilan eden Hafter, halkın bu talebi karşısında yönetimi devraldıklarını ve halk adına "ordu"nun yönetim sorumluluğunu üstlendiğini iddia etti.

Hafter yandaşı bazı televizyonlarda Bingazi'de "halk"ın bu kararı sevinçle karşıladığı iddia edilirken televizyonlara bağlanan "Temsilciler Meclisi"nin bazı üyelerinin "Meclis" i aşağılayarak kararı alkışlamaları şaşkınlıkla karşılandı.

Son günlerde Agile Salih'in yaşanan yenilgiler karşısında 8 maddelik bir çıkış planı önerdiği ve Hafter'le aralarında ihtilaf olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Hafter'in bu hamlesi sonrası sözde "Temsilciler Meclisi"nin ne yapacağı merak ediliyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT