1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Hafter’den Hava Saldırısı
Hafter’den Hava Saldırısı

Hafter’den Hava Saldırısı

Libya’da orduya karşı savaşan Halife Hafter’e bağlı savaş uçakları Bingazi’de 17 Şubat Tugayı ve El Kaide bağlantılı Ensaru’ş Şeria'nın bulunduğu bölgeleri bombaladı.

29 Mayıs 2014 Perşembe 11:38A+A-

Reuters haber ajansına göre, Halife Hafter’e bağlılılığını ilan eden Benina hava üssündeki iki savaş uçağı Bingazi’de ülkedeki silahlı gruplardan 17 Şubat Tugayı’na ait askeri bir kampa ve şehrin batısındaki El Kaide bağlantılı Ensaru’ş Şeria üyelerinin bulunduğu bir noktaya saldırı düzenledi.

Halife Hafter’in sözcüsü Muhammed Hecazi, "Kuvvetlerimiz Bingazi’nin Karyunus bölgesinde 17 Şubat Tugayı’nı ve  Ensaru’ş Şeria milislerini bombalamıştır" dedi.

Bölgedeki yerel hastane kaynaklarına göre saldırılarda henüz herhangi bir ölü veya yaralı bilgisi yok. 17 Şubat Tugayı ise saldırıda herhangi ölü veya yaralının bulunmadığını sadece maddi zarar meydana geldiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'na konuşan Tabur komutanlarından Ahmed Cazevi ise, "Hafter'e bağlı savaş uçakları, Bingazi'nin Karyunus bölgesinde yer alan tabura ait askeri kampı vurdu. Bombardımanda herhangi bir can kaybı yaşanmadı" dedi. 

Bingazi’deki Benina hava üssü Halife Hafter’e bağlılığını ilan eden askeri üslerden biri. Hafter geçtiğimiz ay ülkedeki radikal gruplara karşı operasyon başlatmış ve Libya hükümetinin ülkedeki kontrolünü kaybettiğini iler sürmüştü.

Hafter’e karşı olan gruplar ise özellikle kendisine bağlı birliklerin başkent Trablus’ta bulunan parlamento binasına yaptıkları saldırının ardından Hafter’i Libya’da darbe girişimiyle suçluyor.

Ensaru'ş Şeria ABD'nin terör listesinde

Ensaru’ş Şeria, ABD'nin Bingazi'deki konsolosluğuna düzenlenen ve ABD Büyükelçisi Christopher Stevens ile üç diplomatın ölümüne yol açan saldırılardan sorumlu tutuluyor.

Ancak örgüt lideri Muhammed Zahavi, bu yöndeki suçlamaları reddetmişti. Amerika Birleşik Devletleri tarafından terör listesine alınan Ensaru’ş Şeria, Hafter karşıtı tarafta yer alıyor.

Örgüte bağlı milis güçler ülkenin doğusundaki liman şehri Derne'yi yönetiyor. Otorite boşluğunu kullanan örgüt şehri kontrol altında tutuyor.

Reuters ve AA

HABERE YORUM KAT