1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Hafter Çocukları Savaşa, UMH Okumaya Teşvik Ediyor
Hafter Çocukları Savaşa, UMH Okumaya Teşvik Ediyor

Hafter Çocukları Savaşa, UMH Okumaya Teşvik Ediyor

Libya'da Halife Hafter milislerinin saflarında savaştırdığı çocuklar Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birliklerince yakalandıktan sonra lise mezuniyet sınavlarına katıldı.

21 Ağustos 2019 Çarşamba 21:07A+A-

Libya'da başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 aydan fazla bir süredir saldırı düzenleyen Halife Hafter'e bağlı milisler, çatışmalarda çocukları da kullanıyor.

Daha önce hem uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) hem de uluslararası insan hakları kuruluşları tarafından çocukları silah altına almakla suçlanmasına rağmen Hafter çocukları savaşlarda kullanmaya devam ediyor.

UMH ise Hafter saflarında savaşan çocukları cephelerde yakaladıktan sonra normal yaşamlarına dönmesi için çalışıyor. 

Son olarak Hafter milisleri ile yaşanan bir çatışmada UMH birliklerince yakalanan çocuklar, başkent Trablus'a getirildi. Henüz lise eğitimini tamamlamadıkları ve mezun olmadıkları belirlenen çocuklar, 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet sınavlarına girdi.

Libya Yüksek Devlet Konseyi Üyesi Abdurrahman Eş-Şatır, çocukların durumunu sosyal medya sitesi Twitter'daki hesabından duyurdu.

Eş-Şatır, Hafter tarafından esir alınan çocukların şimdi sınava girdiği belirterek, Hafter'in çocukları ölüme gönderdiğini, UMH'nin ise daha iyi yarınlar için çocukları ilme yönlendirdiğini söyledi.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı. Hafter güçleri, Trablus saldırısının üzerinden 4 ayı aşkın bir zaman geçmiş olmasına rağmen henüz kayda değer bir başarı elde edemedi.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT