1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Hafter, Aşmavi’yi Mısırlı Cellatlara Teslim Etti!
Hafter, Aşmavi’yi Mısırlı Cellatlara Teslim Etti!

Hafter, Aşmavi’yi Mısırlı Cellatlara Teslim Etti!

Libya’da Hafter’e bağlı güçlerce tutuklanan Hişam Aşmavi Mısır istihbaratına teslim edildi.

12 Haziran 2019 Çarşamba 10:57A+A-

Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu, 29 Mayıs'ta Mısırlı yetkililerin ‘yüksek profilli terörist’ olarak tanımladıkları Hişam Aşmavi’yi teslim etti. Teslimat Mısır istihbarat teşkilatı başkanı Abbas Kamil'in 28 Mayıs'ta Libya'yı ziyaret etmesinin ardından geldi. Hafter’e bağlı güçler kuzeydoğudaki Derna'da Ekim 2018'de Aşmavi’yi ele geçirmişlerdi.

Mısır yönetimi Aşmavi’yi çeşitli terörist operasyonlara katılmak, özellikle de eski İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim’e Eylül 2013’te suikast girişiminde bulunmakla ve Aralık 2014’te 14 kişinin ölümüne yol açan Dakahlia Emniyet Müdürlüğü eyleminden sorumlu tutuluyordu.

Ekim 2017'de, bir askeri mahkeme Aşmavi’yi, Temmuz 2014'te Mısır'ın Batı Çölünde Farafra Oasis'te askeri bir kontrol noktasını hedef alan ve iki subay ile 26 erin ölümüne yol açan eylmden dolayı 14 kişiyle birlikte  gıyabında idama mahkum etmişti.

Abdel Fattah el-Sisi, 29 Mayıs’ta Facebook’ta yayınlanan mesajında Aşnavi’nin teslimini gerçekleştiren istihbarat elamanlarını kutladı ve “Terörizme karşı savaş, vatanı savunurken ölen her şehitin intikamını alana kadar bitmedi ve bitmeyecek” dedi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT