1. HABERLER

  2. HABER

  3. Haberleşmede "Altyapı Haritası" Çıkarılacak
Haberleşmede "Altyapı Haritası" Çıkarılacak

Haberleşmede "Altyapı Haritası" Çıkarılacak

Türkiye'deki elektronik haberleşme altyapılarına ait bilgileri içeren veri tabanı oluşturulması amacıyla Elektronik Haberleşme Altyapı Bilgi Sistemi Kurulması ihalesi yapılacak.

10 Haziran 2015 Çarşamba 12:14A+A-

Türkiye'deki elektronik haberleşme altyapılarına ait bilgileri içeren veri tabanı oluşturulacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından Elektronik Haberleşme Altyapı Bilgi Sistemi (EHABS) Kurulması amacıyla 11 Haziran'da ihale yapılacak. 

İhale konusu iş kapsamında, Türkiye'nin elektronik haberleşme altyapılarına ait bilgileri içeren veri tabanını oluşturulacak, elektronik haberleşme alt yapılarının taşınmazlar üzerinden geçirilmesine ve tesis paylaşımına ilişkin süreçleri takip edilecek, yönetmeyi ve yürütmeyi sağlayacak uygulama yazılımı ve coğrafi bilgi sistemi oluşturulacak.

Bunun yanı sıra elektronik haberleşme altyapı bilgileri tek merkezde toplanması, yönetilmesi, işlenmesi, analizi ve bunlara ilişkin süreçlerin oluşturulup yürütülmesi ile Bakanlığın bilişim sistemleri ve altyapıları ile entegrasyonunun sağlanması için gerekli donanım ve yazılım sistemini içeren coğrafi bilgi sisteminin kurulması sağlanacak. İdarenin koordinasyonuyla işletmeciler ve kurumlardan sağlanan mevcut veriler sisteme aktarılacak, yeni veri girişleri yapılacak, kurulan sistemin arızaları giderilecek, bakım, onarım ve idamesi yapılacak.

Sistem 7/24 esasına göre çalışacak

E-Dönüşüm Türkiye Projesi Birlikte Çalışılabilirlik Esasları Rehberine uygun olarak hazırlanacak sistem, elektronik imza uygulamalarının altyapı standartlarına ve protokollerine uygun olacak.

7 gün 24 saat hizmet esasına göre sorunsuz, kesintisiz ve hatasız çalışacak şekilde tasarlanacak EHABS'ın kesintisiz ve hatasız çalışması için gerekli tüm donanım, yazılım, lisans ve benzeri malzeme kalemleri ile garanti kapsamındaki teknik destek yüklenici tarafından sağlanacak.

AA

HABERE YORUM KAT