1. HABERLER

  2. HABER

  3. Haberal'ın Taburcu Raporu Mahkemeden Gizlenmiş!
Haberalın Taburcu Raporu Mahkemeden Gizlenmiş!

Haberal'ın Taburcu Raporu Mahkemeden Gizlenmiş!

Savcıdan, Haberal'ın taburcu raporunu gizleyenler hakkında suç duyurusu... İkinci Ergenekon davasının son duruşmasına Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in talebi damgasını vurdu.

03 Kasım 2010 Çarşamba 10:26A+A-

Tutuklu sanık eski Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun savunmasına ara verildiği sırada söz alan Savcı Pekgüzel, sanık Mehmet Haberal'ın tedavisinin ayakta devam edebileceğini ifade eden heyet raporunun mahkemeden gizlendiğini söyledi.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı'nda görevli 5 uzman doktorun imzasını taşıyan taburcu raporunun 16 Ekim 2009 tarihinde oluşturulduğuna dikkat çeken Pekgüzel, bu raporun kendilerine yeni ulaştığını belirtti. "Rapor elimize yeni geldiği için daha önce bu yönde herhangi bir talepte bulunma imkânımız olmamıştır." diyen Savcı Pekgüzel, belgeyi gizleyenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Mahkeme heyetine başkanlık yapan Hâkim Hasan Hüseyin Özese, talebin, 5 Kasım 2010 Cuma günü yapılacak duruşmada değerlendirilmesine karar verdi.

İkinci Ergenekon davasının 90. duruşması Silivri'de görüldü. Duruşmada İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören tutuklu sanık eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, savunmasını tamamladı. Emekli Orgeneral Şener Eruygur ile görüşmelerine de değinen Hilmioğlu, Eruygur'u, YÖK yasa tasarısıyla ilgili verdikleri tepki nedeniyle üniversite senatosunun aldığı kararlarla ilgili aradığını söyledi. Değiştirilecek olan YÖK yasasıyla ilgili endişelerini dile getirmek için 2004 yılında Jandarma Genel Komutanlığı'na bazı rektör ve askerlerin de bulunduğu bir ziyaret gerçekleştirdiğini savundu. Beraatini istedi.

Duruşmaya Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in talebi damgasını vurdu. Pekgüzel, tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal'ın sağlık durumu ile ilgili istenen raporun mahkemeye gönderildiğini açıkladı. Pekgüzel, gönderilen yazı ile 16 Ekim 2009 tarihinde Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından tedavisinin ayakta yapılabileceğine ilişkin 5 uzman doktor tarafından bir rapor oluşturulduğunun anlaşıldığını ifade etti. Bu raporun mahkemeye 28 Ekim 2010 tarihinde, savcılık makamına ise henüz ulaştığını belirten Pekgüzel, "Rapor elimize yeni ulaştığı için daha önce bu yönde herhangi bir talepte bulunma imkânımız olmamıştır. Bu rapor mahkemenizden gizlenmiştir. Raporu gizleyen ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz." dedi. Mahkeme heyetine başkanlık yapan Hâkim Hasan Hüseyin Özese de bu konudaki talebin, 5 Kasım 2010 Cuma günü yapılacak olan duruşmada değerlendirilmesine karar verdiklerini açıkladı.

(Kadir Kökten / Zaman)

İLGİLİ HABER:

HABERE YORUM KAT