1. YAZARLAR

  2. Nuh Gönültaş

  3. Güvercinlere bizim dünyamızda yer yok...
Nuh Gönültaş

Nuh Gönültaş

Yazarın Tüm Yazıları >

Güvercinlere bizim dünyamızda yer yok...

26 Aralık 2009 Cumartesi 20:43A+A-

Beyler, hazırladığımız psikolojik eylem planları deşifre edildikçe okur yazar olmayan köylü bile bizi okur ve konuşur hale geldi.

2011'deki koalisyonu şansa bırakmamak için bugünkü konumuz suikastlar olacak. Suikastları gündeme almamız, kaosun ve iç savaşın yanında kendi içimizde arkadaşlarımızı rehabilite edecek moral ve motivasyon takviyesi yapacaktır. Suikastlar bize bugüne kadar hep hayat verdi. Kimleri götürmedik ki... Hedefini atlamayan, attığını vuran mesleğin duayenleri arasında sayılan istihbaratçılar, Başbakanlık baş müşavirleri, üst düzey emekli bürokratlar, meşhur ekonomist geleceğin başbakanı olmaya aday bakan ve başbakan, etnik sorunu bitirmeye çalışan halkın tontonuna kadar saymakla bitmeyecek suikastlar...

Ülkenin en önemli emniyet müdürlerinin patronlarının korundukları yerde neden suikastlara kurban gittiğini hatırlayın. Suikast ve provokasyonlarda sihirli rakam 33 olaylarından bizleri çözen olayın perde arkasını gören, uyuşturucu ve örgüt tezgahını anlayıp yazı dizisi yapmaya hazırlanan gazeteciye kadar çoğununun biletini kesip annelerinin yanlarına gönderdik.

Beyler geçmişte olduğu gibi şimdi de yeni suikastlara ihtiyaç var. Yeni eylem planında ülkede yaşayan her dinden ırktan mezhepten, hâlâ içimizde olup işi bitmiş, artık demokrasi ve hukuk diyenler, bize çalışmayan, itaat etmeyen, mektuplarla, maillerle bizi açığa çıkaranlar da suikast listemizde olacak. Güvercinlere bizim dünyamızda yer yok. Kim 'ılımlı devlet, millet, ülke' diyorsa bu bizden de olsa, kullandığımız örgütten de olsa ipi çekilecek. Kürt Türk fark etmez.

Efendim emirleriniz doğrultusunda bu suikastların yandaş medyamızda nasıl yer alacağına ilişkin planlamayı yaptık. Suikasttan önce suikasta gidecekler hedef haline getirilerek yandaş medyamız ve kontrolümüzdeki internet haber siteleri ile suikast düzenlenecekler diye gündeme taşınacak. Suikastlardan sonra ise yandaş medyamızın atacağı manşetlerle ve görsellerle 'ülkede can ve mal güvenliği yok, en tepedekiler bile öldürülüyor' diye halk arasında korku, panik oluşturularak hem iç hem de dış dünyada ülkenin itibarı bitirilip ekonomik olarak da çökertilecek.

Medyada bizim ortadan kaldırdıklarımız için işlenecek tez üzerinde de çalıştık. 'Adam niye intihar eder, davasını satmamak patronlarının itibari için' düşüncesini akıllara getirecek bir hava yaratılacak. Medyamızda da olay bu şekilde işlenerek suç vatan delilerinin üzerine atılacak. Tokat olayının üzeri açıldı açılacak. Kimin neyi nasıl üstlendiği yakın zamanda ortaya çıkabilir. Yandaş medyamız da karşı propaganda sürecine şimdiden başlanmalı. Erzincan'daki süreç yandaş medyamız ve bize çalışan maaşlı yazar kadromuzla farklı boyutlara ve kurumlararası çatışma zeminine çekilmesi bizi rahatlattı ama yetmez. 'Devletin kurumları arasında çatışma çıktı ve alevlenerek büyüyeceği, cepheler oluşacağı' söylentisi yayılıp 'devletin en hassas istihbarat kurumları kendi meslektaşları ve yargı tarafından yıpratılıyor, iyi koordineli çalışan kurumlar bile birbirine düşürüldü' diye yazılara ve haberlere devam edilsin.

Efendim basın toplantıları açıklamaları biraz daha dikkatli yapılamaz mı? Artık kontrol edemediğimiz tarafsız bir medya var. Bunlar her şeyi en ince detayına kadar araştırıyorlar. Halk haberleri bizden değil onlardan takip ediyor. Arkadaşlarımızın, 'aslında toplantının amacı buydu, şunu demek istedi' demelerine bizim medyamızın çalışanları da gülüyor. Hatta kendi aralarında yazarlarımızın ne yazacağı konusunda iddiaya giriyorlarmış.

Beyler bu bir asimetrik savaştır. Yıllardan beri yaptığımız eylem planları, kara gri propaganda ile yaptıklarımızın değişik versiyonları ile yola devam, durmak yok. Yalnız kafeslenmemek için dikkatli olmak lazım. Eski başkana yapılmak istenen suikastın ortaya çıkması iyi olmadı. Bu adam sonuna kadar takip eder, bu adam ölümden de korkmaz bizim arkamıza düşer.

(Bu konuşmalar STV'de yayınlanan Tek Türkiye dizisindeki Karanlık Kurul'dan alınmıştır.)

BUGÜN

YAZIYA YORUM KAT