1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Guterres’ten Çağrı: BMGK’nın Ateşkes Kararı Derhal Uygulansın
Guterres’ten Çağrı: BMGK’nın Ateşkes Kararı Derhal Uygulansın

Guterres’ten Çağrı: BMGK’nın Ateşkes Kararı Derhal Uygulansın

BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye’ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için BMGK’nın insani ateşkes kararının “derhal uygulanması” için çağrıda bulundu.

25 Şubat 2018 Pazar 10:17A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Antonio Guterres Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye’nin genelinde en az 30 gün insani ateşkes talep eden kararını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

AA’da yer alan habere göre, Guterres, Suriye’ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için BMGK’nın insani ateşkes kararının “derhal uygulanması” için çağrıda bulundu.

BMGK’da oy birliğiyle kabul edilen karar ile Suriye’ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle Beşşar Esed rejiminin kuşatması altında bulunan Doğu Guta’daki durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için en az bir ay insani ateşkes kararı alınmıştı.

Kararda, Suriye genelinde insani yardımların “güvenli, engelsiz ve sürdürülebilir” bir şekilde ulaştırılabilmesi ve “durumu ağır hasta ve yaralıların” tahliye edilebilmesi için tüm taraflardan “gecikmeden” çatışmaları en az 30 gün durdurmaları talep edilmişti.

Kararda, ayrıca, özellikle rejimin kuşatması altında olan insani durumun “alarm verdiği” Doğu Guta da dâhil Yarmuk, Fua ve Kefraya’daki kuşatmaların kaldırılması talebinde bulunulmuştu.

Suriye’de bütün taraflardan “gecikmeden” bütün askerî faaliyetlerini durdurması isteniyor ancak ateşkesin ne zaman yürürlüğe gireceği henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT