1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Güneş henüz doğmadı diye karanlığa mı teslim olacağız?
Güneş henüz doğmadı diye karanlığa mı teslim olacağız?

Güneş henüz doğmadı diye karanlığa mı teslim olacağız?

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın 10 Kasım paylaşımı kendisine ve temsil ettiği kesimlere hiç ama hiç yakışmadı.

10 Kasım 2022 Perşembe 16:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen malum olduğu üzere Yedi Güzel Adam’ın müstesna ismi merhum şair Mehmet Akif İnan’ın kurucusu olduğu bir sendika. Akif İnan ise sendikacı kişiliğinin yanı sıra şiir alanında da kıymetli yeri olan bir şairdi.

Müslüman kimliği her daim sanatında da tezahür eden Akif İnan’ın “Doğ ey güneş erit taştan adamı/ ve kurut taşları diken elleri” dizelerini Kemalizm’in tek adam kültünün tüm ağırlığıyla toplumun üzerine adeta bir karabasan gibi çöktüğü bugünlerde tekrar tekrar hatırlamamak ne mümkün!

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen’in halihazırdaki başkanı Ali Yalçın sendika başkanı olmadan önce de Memur-Sen’in 28 Şubat ve sonrasındaki süreçte Kemalist vesayetle mücadelesinde öne çıkan kişilerdendi.

Yalçın’ın Memur-Sen başkanlığı sürecinde de sendikal mücadeleyi Müslüman kimliğiyle yürüttüğüne tüm kamuoyuyla birlikte biz de şahitlik ediyoruz.

Hal böyleyken iki senedir Memur-Sen’in resmi sosyal medya hesabı ve Ali Yalçın’ın şahsi sosyal medya hesabından klişeleşmiş 10 Kasım paylaşımları yapılması telafisi olmayan bir çelişki olduğu kadar apaçık kimliksel bir inhirafa da işaret ediyor. Bu sosyal medya paylaşımları Memur-Sen’in kurucu iradesiyle ve kamu alanında İslam düşmanlığına karşı bugüne kadar sürdürdüğü mücadelesiyle çelişiyor. Bu topraklarda İslami kimliğe düşmanlığın adı olan Kemalizm’in banisini anmak her ne gerekçeyle açıklanırsa açıklansın bir Müslüman’a ancak zillet getirir!

Temennimiz birçok olay ve meselede izzetli duruşuna şahitlik ettiğimiz Ali Yalçın ve Memur-Sen yönetiminin bu vahim yanlıştan derhal dönmesidir. Konjonktürel duruşlar, pragmatik söylemler kimlikleri çürütüp dönüştürmedi mi ki siyasetçi, bürokrat ve sendikacıları aynı bataklığa sürüklemesin!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum