1. HABERLER

  2. HAKSÖZ OKULU

  3. Gülden Sönmez – Mehmet Ali Zeybek: Mavi Marmara Onurumuzdur!
Gülden Sönmez – Mehmet Ali Zeybek: Mavi Marmara Onurumuzdur!

Gülden Sönmez – Mehmet Ali Zeybek: Mavi Marmara Onurumuzdur!

Mavi Marmara’nın 10. yılında Gazze Özgürlük Filosu katılımcıları Av. Gülden Sönmez ve Mehmet Ali Zeybek Haksöz Okulu Youtube kanalında konuştu.

01 Haziran 2020 Pazartesi 21:37A+A-

HAKSÖZ HABER

Mavi Marmara katılımcılarından Avukat Gülden Sönmez konuşmasında Mavi Marmara’nın yola çıkış amacını tekraren ifade ediyor ve sonrasındaki hukuki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. İşgalci İsrail'in Mavi Marmara'ya ilişkin yargı sürecinin dünyada bir ilk olduğunu hatırlatıp Türkiye'nin imzaladığı tazminat anlaşmasına rağmen hukuk mücadelesinin Türkiye ve uluslararası arenada sürdüğünü belirten Sönmez Mavi Marmara hukuk mücadelesinin Filistin için adalet mücadelesi olduğunu vurguluyor.

Mavi Marmara Katılımcısı ve İhvan-Der Üyesi Mehmet Ali Zeybek ise konuşmasında, Müslümanların ilk kıblesi olan, İsra olayının gerçekleştiği ve Kur’an’da belirtildiği üzere çevresi mübarek kılınan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu yer olması sebebiyle Kudüs’ün önemine dikkati çekiyor.

Zeybek Kudüs, Gazze ve Filistin tamamında yaşanılan zulümlerin altını çizip Müslümanların o bölgedeki kardeşlerine yardım etmesinin üzerlerine bir vecibe olduğunu vurguluyor. Bu bağlamda Mavi Marmara'nın yıllardır işgal altında tutulan topraklara doğru başlatılan masumane bir yolculuk olduğunu ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT