1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Grozni ve Şam’dan sonra şimdi de Kiev!
Grozni ve Şam’dan sonra şimdi de Kiev!

Grozni ve Şam’dan sonra şimdi de Kiev!

Rusya’nın yayılmacı siyaseti her geçen gün etkisini artırıyor!

24 Şubat 2022 Perşembe 14:37A+A-

HAKSÖZ HABER

1994 senesinde Rusya Federasyonu’na bağlı askerler Çeçenistan’ın başkenti Grozni’yi ele geçirdi. Uzun süre devam eden direniş, Rusya’nın hava üstünlüğü sebebiyle Grozni’yi yerle bir etmesi sonucunda başka bölgelere taşındı!

2011 senesinde Suriye’de başlayan halk gösterileri karşısında direnemeyen Esed rejimi İran ve ardından Rusya’nın Suriye’ye girmesiyle kendisini kurtarabildi. Bugün hala belirsizliğini koruyan süreç Şam’ın fiili olarak Rusya tarafından işgal edilmesine sebep oldu. Esed rejimi bugün bostan korkuluğu olarak iş görürken Şam’ı Rusya yönetiyor!

2014 senesinde dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın da işbirliğiyle Kırım’ı ilhak eden Rusya, Ukrayna halkının tepkisi ile karşılaştı. Dünyanın da tepkisinden çekinen Putin yönetimi savaşı tabiri caizse buzdolabına kaldırdı.

Geçtiğimiz aylarda başlayan askeri harekâtlarla birlikte bölgeye askeri yığınak yapan Rusya sabah saatleri itibariyle ise işgalini resmen başlattı. Devam eden çatışmalarda Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlamalar gerçekleşiyor. Ukrayna’da sivilleri hedef almadığı yalanını söyleyen Rusya sivilleri ait binalara ateş açıyor!

Ukrayna’daki Rus ayrılıkçılar da ciddi bir problem oluşturmakta. Ukrayna’nın savaşı kendi içinde vermesine sebep olabilecek ayrılıkçıların varlığı Rusya’nın elini kuvvetlendirirken şuana kadar Zelensky’i yönetimi kararlı bir duruş ortaya koydu.

Dünya ise Grozni’den beri izlemeye devam ettiği Rusya yayılmacılığı karşısında hiçbir şey yapmıyor. Suriye’deki istediği gibi katliamlar gerçekleştiren Rusya, Suriye’yi askeri teknolojileri için deneme tahtası olarak kullandı. Şimdi ise bunları Ukrayna’da tatbik edecek! Netice olarak Grozni’ye Şam’a hiçbir şey demezseniz Rusya istilası yarın bir gün sizin kapınıza kadar dayanıyor!

Ukrayna halkının haklı mücadelesine destek vermek ve Rusya’nın emperyalist politikalarını eleştirmek için Özgür-Der’in çağrısıyla bugün (24 Şubat Perşembe) Rusya’nın İstanbul Konsolosluğu önünde bir araya gelinecek!

whatsapp-image-2022-02-23-at-16-33-07.jpeg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT