1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Gözlerinizin Önünde Daha Fazla İnsanın Ölmesine İzin Veremezsiniz"
"Gözlerinizin Önünde Daha Fazla İnsanın Ölmesine İzin Veremezsiniz"

"Gözlerinizin Önünde Daha Fazla İnsanın Ölmesine İzin Veremezsiniz"

BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatör Yardımcısı Kyung-Wha Kang, BM Güvenlik Konseyi'ndeki konuşmasında, “Gözlerinizin önünde daha fazla insanın ölmesine izin veremezsiniz.” dedi.

16 Ocak 2016 Cumartesi 12:42A+A-

BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatör Yardımcısı Kyung-Wha Kang, BM Güvenlik Konseyi'nin insanların yaşam hakkını koruma sorumluluğu olduğunu belirterek, “Gözlerinizin önünde daha fazla insanın ölmesine izin veremezsiniz.” dedi.

“İnsanların Temel İhtiyaçlarına Ulaşmasını Engellemek Vicdansızlıktır”

Kang, BM Güvenlik Konseyi'nde, Madaya ve diğer Suriye kentlerinde yaşanan açlık nedeniyle gerçekleştirilen toplantıda yaptığı açıklamada, Suriye'de abluka ve aç bırakmanın rutin ve sistematik biçimde silah olarak kullanıldığını söyledi.

“İnsanların temel ihtiyaçlarına ulaşmasını engellemek vicdansızlıktır, yasa dışıdır ve bu kabul edilemez.” diyen Kang, bunun hiçbir meşru sebebinin olamayacağını belirterek kuşatmaların sona erdirilmesini istedi.

Madaya'da birçok kişinin açlık ve hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini vurgulayan Kang, önlem alınmaması hâlinde birçoklarının daha yaşamını yitirebileceği uyarısı yaptı.

Kang, bölgedeki sağlık görevlilerinin Madaya'da şu ana kadar 390 hastayı muayene ettiğini, 9'unun aileleriyle tahliye edildiğini, en az 19'unun daha acil olarak tahliye edilmesi gerektiğini ve BM'nin bunu sağlamak için görüşmeleri sürdürdüğünü anlattı.

Esed Rejimi BM’nin Taleplerine Cevap Vermiyor!

BM yardım görevlilerinin abluka altındaki bölgelere ulaşmada yaşadığı güçlüğü de dile getiren Kang, Esed rejiminin BM'nin taleplerine cevap vermediğini belirterek, “2015 yılı boyunca 113 yardım konvoyu geçişi talebimizin 80'ine cevap bile verilmedi.” dedi.

Bürokratik prosedürlerin azaltılmasını ve basitleştirilmesini isteyen Kang, “Gıda, su ve ilaç savaşta pazarlık için kullanılacak araçlar değildir. İnsanların temel yaşam ihtiyaçlarına ulaşması ve hayat hakkını korumak, BM Güvenlik Konseyi'nin sorumluluğunda. Gözlerinizin önünde daha fazla insanın ölmesine izin veremezsiniz.” dedi.

AA

HABERE YORUM KAT