1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gönen: ‘Gençleri Alkole Özendirmeyin’
Gönen: ‘Gençleri Alkole Özendirmeyin’

Gönen: ‘Gençleri Alkole Özendirmeyin’

Eskişehir’de Büyükerşen ile Ataç’ın elbirliğiyle açtıkları Barlar Sokağı’na, OÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen tepki gösterdi.

22 Mayıs 2012 Salı 02:56A+A-

Haber: Seyfullah Solak / Yeni Akit

Eskişehir’de CHP’li belediyeler tarafından oluşturulan ve özellikle üniversite öğrencilerini alkole ve ahlaksızlığa sevkeden Barlar Sokağı’na tepki gösteren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, “Öğrencilerimiz burada geç saatlere kadar eğlenceye giderse ertesi gün derslere gelmesi çok zor. Öğrencilerimizi bu şekilde oyalamak eğitimleri açısından son derece sakıncalı” dedi.

Eskişehir’de CHP’li Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç’ın elbirliğiyle açtıkları Barlar Sokağı’na, ildeki Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen büyük tepki gösterdi. Barlar Sokağı’na halkın ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisini dünkü sayımızda gündeme getirmiştik. Kafa çekmeye gelen öğrenciler dışında kimsenin gelip-geçmemesinin istendiği Barlar Sokağı’nın kaldırımları da, uzatılarak alkol firmalarına tahsis edilmiş durumda. Sokağa öğrenci olmayanlar alınmayarak, alkolün yanı sıra her türlü ahlaksızlığa davetiye çıkarılıyor. Öğrencilerin su gibi alkol tükettiği sokakta kavga gürültü eksik olmuyor. Halktan Emniyet’e şikayet yağıyor, ancak CHP’li Büyükşehir ile Tepebaşı belediyeleri tepkileri hiçe sayarak, eserleriyle gurur duyuyorlar.

Barlar Sokağı’na halkın ve STK’ların ardından Eskişehir’deki Osmangazi Üniversitesi yönetiminden de tepki geldi. Akit’e konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, “Öğrencilerimiz burada geç saatlere kadar eğlenceye giderse ertesi gün derslere gelmesi çok zor. Öğrencilerimizi de bu şekilde oyalamak eğitimleri açısında son derece sakıncalı” dedi.

“Alkole Alıştırmamalıyız”

Prof. Gönen, öğrenci ve gençleri bu tür yerlerin alkole alıştırdığını da vurgulayarak “Ülkemizde sigaraya olan hassasiyeti belirli bir düzeye ulaştırdık. Aynı hassasiyeti alkolde de göstererek başarıya ulaşmamız gerekiyor” diye konuştu.

Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik ise “Bu sokağın işleyiş itibariyle sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Alkollü satış yapan yerler yerine buranın eğitim ve öğretime yönelik olması daha makbul olurdu. Eskişehir içinde sıkıntı verici bir sokak” dedi. Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adil Şen de, böyle bir sokağı onaylamanın mümkün olmayacağını söyledi. Sakallı: Böyle bir sokağı asla tasvip etmiyoruz. AK Partili Odunpazarı İlçe Belediye Başkanı Burhan Sakallı da öncelikle belediye başkanı olarak böyle bir sokağı asla tasvip etmediklerini kaydetti. Sakallı, “Böyle bir sokağın belediye öncülüğünde yapılmış olması da tasvip edilecek şey değil. Burada öncelikle hem bir güvenlik problemi var. Ayrıca sosyal bir mesele var. Vatandaşlar her defasında bu sokaktan şikayetlerini bize aktarıyorlar. Bu şikayetler ben eminim ki ilgili makamlara da gidiyordur. Gençlerimizi ve öğrencileri alkole özendirmek yerine eğitici çalışmalara yöneltmek gerek. Yine söylemek istiyorum burada kesinlikle bir güvenlik zafiyetinin olduğunu biliyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum