1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Göç Yolundaki Sivilleri Bombalayan Zalimler, 8 Kişiyi Katletti
Göç Yolundaki Sivilleri Bombalayan Zalimler, 8 Kişiyi Katletti

Göç Yolundaki Sivilleri Bombalayan Zalimler, 8 Kişiyi Katletti

Rusya ve İran destekli Esed güçleri, İdlib’de hedef aldıkları bir minibüsü vurdu. Saldırı sonucunda minibüsün içindeki 8 sivil can verdi.

10 Şubat 2020 Pazartesi 13:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Havadan Rusya ve karadan İran tarafından desteklenen katil Esed rejimine bağlı güçler İdlib üzerindeki ablukasını derinleştiriyor.

İdlib’i çevresinden kuşatan ve Maretinnuman’dan sonra Serakib kasabasını da işgal eden Rejim güçlerinin İdlib şehir merkezinin 7 km yakınında olduğu söyleniyor.

Rejim güçlerinin İdlib’de işgal ettiği bölgelerden çekilmesine yönelik Türkiye’nin Şubat sonuna kadar verdiği mühlet işlerken, Astana ortağı Rusya’nın da göz yummasıyla Esed ve İran’a bağlı çeteler karadan ilerleyişlerini sürdürüyorlar. Mücahitlerin belirli bölgelerde yoğunlaşan direnişleri şimdilik şer güçlerin ilerleyişi önünde engel oluşturan temel faktör olmaya devam ediyor.

Öte yandan panik halinde olan ve göç yollarına düşen sivil halkın üzerinden Rejim güçleri ve Rusya’nın saldırıları da eksik olmuyor.

Son olarak saldırılardan kaçarken göç yollarında şer güçlerin saldırısına maruz kalan bir minibüs alev topuna döndü. Saldırı sonucunda minibüsteki 8 sivil can verdi.

SKY News Ortadoğu muhabiri Mark Stone, saldırı sonrası yaşanan dramı görüntüledi:

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT