1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. George Floyd’un katili aynı zulmü başkalarına da uygulamış
George Floyd’un katili aynı zulmü başkalarına da uygulamış

George Floyd’un katili aynı zulmü başkalarına da uygulamış

ABD’de siyahi George Floyd’un ensesine diziyle basarak öldüren eski polis Derek Chauvin’in daha önce de 14 yaşındaki siyahi bir çocuğun ensesine bastığı ortaya çıktı.

17 Eylül 2021 Cuma 10:32A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD’de siyahilere yönelik politikaların beyazların üstünlük iddialarını bir türlü durdurmadığı görülürken, özellikle polislerin siyahilere yönelik saldırılarının sistematik hale geldiği ortaya çıktı.

Derek Chauvin, 2017’de yaşanan söz konusu olay nedeniyle hakim karşısına çıktı. Cezasını çektiği hapishaneden video konferans yoluyla duruşmaya katılan Chauvin, 2017’de yerde yatan kelepçeli 14 yaşındaki siyahi bir çocuğun ensesine dizi ile basmak ve başına el feneri ile vurmakla suçlandı.

Chauvin, mahkemede, federal savcıların söz konusu çocuğun "sivil haklarını ihlal ettiğine" yönelik suçlamalarını reddettiğini söyledi. Hakim davayı erteledi.

Floyd'un ölümüne neden olmakla suçlanan Chauvin, olaydan 4 gün sonra gözaltına alınmış, hakkında açılan 2. ve 3. dereceden cinayet ve 2. dereceden adam öldürme suçlamalarıyla yargılanarak 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum