1. YAZARLAR

  2. HAŞİM AY

  3. Gençliğin gelişiminde rol-model ihtiyacı ve Elif Genç
HAŞİM AY

HAŞİM AY

Yazarın Tüm Yazıları >

Gençliğin gelişiminde rol-model ihtiyacı ve Elif Genç

22 Ağustos 2021 Pazar 01:23A+A-

Bireyi, toplumu ve sistemi dönüştürme hedefi olan her toplumsal hareket için gençlik unsurunun hayati önem taşıdığı kabul edilir. İslami mücadele için de bu böyledir. Rabbimiz Kur’an-ı Mubin’inde vahyi bilinçle donanmış ve salih amelle kuşanmış gençlere dikkati çekmekte ve onların şahitliklerini kıssalaştırarak sonraki kuşaklara örnek olarak sunmakta. Ashab-ı Kehf ve Hz. Meryem de bu örneklerden. Aynı şekilde Rasulullah’ın (s) da mücadelede gençlik unsuruna son derece önem verdiği bilinmekte ki birçok ünlü komutan varken rivayetlere göre henüz 18 yaşında olan genç Usame’yi orduya komutan olarak ataması ve rol/yetki/sorumluluk tevdi etmesi bu örneklerin başında gelmektedir.

Özellikle de haz ve hızın kasıp kavurduğu, imtihan bilinci ve kolektif sorumluluklardan uzak bireyci başıboşluğun teşvik edildiği, bir tür Nihilizm olarak anlamsızlık ve hiçliğin alıp başını gittiği şu zamanlarda istikbalimiz olan gençlerimizin durumu üzerine çokça düşünmemiz önem arz ediyor. Onların belki de her zamankinden daha fazla hallerinden anlayacak, dillerini kavrayacak, şefkat ve merhametle örneklik oluşturacak hakiki rol-modellere ihtiyaçları var.

Kısa süre önce Hakk’a uğurladığımız ve hatıratını gururla yad ettiğimiz Elif Güldibi Genç kardeşimiz de yerel ölçekte bu rol-modellerimizdendi.

Elif kardeşimiz soyadıyla müsemma bir şekilde aramızdan ayrıldı fakat arkasında güzel tanıklıklar bıraktı. 

Onun serüveni Kocaeli’de başlayıp Aydın’da bitti.

Elif Genç kardeşimiz 28 yıllık ömrüne çok güzel bir şahitlik sığdırarak ahrete intikal etti.

Kocaeli Kandıra ilçesinde dünyaya gelen Elif Genç kardeşimiz Bursa Uludağ Üniversitesinde uluslararası ilişkiler bölümünü okudu. Edindiği duyarlılığı örgütlü bir mücadeleye teksif etmeyi başardı. Üniversite yıllarında tanıştığı Özgür-Der ile vefatına kadar irtibatını koparmadı. Bursa’daki öğrencilik yıllarında kendini İslami kulvarda geliştirmeye çalışırken aynı zamanda tebliğ, eğitim ve ıslah faaliyetlerine katılmaktan geri kalmadı.

Özgür-Der Çocuk Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen eğitim ve kamp faaliyetlerinin de bir ucundan tutmaya gayret eden Elif kardeşimiz çocuklarımızın sevilen ablalarından, genç kardeşlerimiz için rol-modellerdendi. Ümmet ile dayanışma eylem ve etkinliklerinde daima ön safta yer alan Elif kardeşimiz, ümmet ve kardeşlik bilincinin bir yansıması olarak Suriye’deki mülteci kamplarına da ziyaretlerde bulunarak ümmetin yetim ve öksüz evlatlarına merhamet kanatlarını germekten geri kalmamıştı.

Üniversite eğitimi sonrası bir süreliğine kaldığı Kocaeli’de de Elif kardeşimiz örnek çabalarda bulundu. Bir yandan KPSS’ye hazırlanırken diğer yandan da henüz yolun başında olan Kocaeli Özgür-Der’den katkılarını eksik etmedi. İşlerin hep bir ucundan tuttu, ön planda sorumluluklar üstlendi. Çaba ve gayretiyle buradaki kardeşlerinin güvenini kazandı ve Aydın’a atandığı süreçten sonra ve hastalığı boyunca da buradaki kardeşlerinin dualarına nail oldu.

Ataması sonrası Aydın Kuşadası’na yerleşen Elif Genç kardeşimiz, hayatını Özgür-Der Genel Merkez’in genç üyelerinden Musa Umeyr  Genç ile birleştirerek bir yuva kurmuştu. Kısa süre sonra bu evliliğin semeresi olarak Sare bebeğe hamile kalan Elif kardeşimiz henüz üniversite öğrencisiyken başladığı İslami mücadeleye şimdi çalışma hayatına katılan bir anne adayı olarak devam edecekti. Ama nasip olmadı. Dünyayı kaplayan koronavirüs imtihanı onu da bulmuştu. Hamile haliyle çetin bir imtihana duçar oldu. Günlerce süren çetin bir yoğun bakım imtihanından sonra Rabbimiz bebeği ailesi ve ümmete bağışladı, Elif kardeşimizin ruhunu ise yanına aldı.

Ölüm en az doğum kadar hayatın en büyük hakikatlerinden. Çoğumuz için ürkütücü de olsa son değil. Yine de genç ölümlerin oluşturduğu hüzün daha bir derin oluyor. Şükür ki Elif kardeşimiz kısacık hayatını imtihan bilinciyle yaşadı, ömrünü salih amellerle donattı. Ne mutlu ona ki arkasında kendisini hayırla yad edecek, takvasına güven içinde şahitlik edecek ve cehdini örnek edinecek böyle bir topluluk bırakabildi.

Kederli eşi Musa Umeyr kardeşimiz için de zor bir imtihan oldu tabi. Ve bu imtihanı sürecektir de. O artık yavrusunun hem babası, hem anası… Elif kardeşimizi bu genç yaşında ve bu güzel örneklikle huzuruna çeken Rabb Teâlâ, Umeyr kardeşimize de sabr-ı cemil bahşedecektir inşallah. Elif’in hatırası olan Sare bebek Umeyr kardeşimiz için bir teselli vesilesi olur inşallah. Rabbimiz bebeğimizi değerli annesinin yolundan ayırmasın. Kitab’a var gücüyle sarılanlardan, onun sağaltıcı ve aydınlatıcı bilgeliğiyle donanan ve onun sunduğu rehberliği kılavuz edinenlerden eylesin inşallah. Ömrü uzun, ameli güzel olsun.

Kocaeli’de bulunduğu zaman zarfı içerisinde Elif kardeşimizin saliha, mutevazı, birikimli ve gayretli örnekliğine şahitlik ettik. Hayırla yad edeceğimiz, gayretleriyle iftihar edeceğimiz Elif gibi kardeşlerimizle yolumuzu kesiştiren Rabbimize hamdolsun! Cennet-i alada ağırlansın inşallah!

YAZIYA YORUM KAT

19 Yorum