1. YAZARLAR

  2. FEVZİ ZÜLALOĞLU

  3. Gelin Bu Ramazan
FEVZİ ZÜLALOĞLU

FEVZİ ZÜLALOĞLU

Haksöz-Haber
Yazarın Tüm Yazıları >

Gelin Bu Ramazan

08 Mayıs 2019 Çarşamba 16:39A+A-

Ramazan saflaşmaktır, nefslerimizdeki günahlardan arınmak, ruhlarımızı zulmün ağırlaşan yüklerinden kurtarmaktır.

Ramazan gönül almak, kırdığımız gönülleri onarmaktır.

Ramazan dilimizi tutmak, dilimizden duayı ve şükrü eksik etmemek, gönle giden yolun dilden geçtiğini yeniden hatırlamaktır.

Ramazan bedenimizin ihtiyaçlarını ertelemek, ruhumuzu midemizin arzularından kurtarmak, bir cesetten ibaret olmadığımızı hatırlayarak, derdimizi Allah’a açmaktır.

Ramazan gözümüzü haramdan sakınmak, gözümüze hüsnü zan gözlüğü takarak güzel bakmak, güzeli görmek, etrafımızdaki âyetlerle hasbihal etmektir.

Ramazan kulaklarımızı gıybete kapatmak, Kur’an’ın sesine, vahyin soluğuna açmak, sözü dinleyip en güzeline uymaktır.

 Ramazan kötü işlerden uzak durmak, günahın işlendiği mekânlardan hicret etmek, zalimlerin zulümlerine karşı mücadele yöntemleri geliştirmek için kafa yormaktır.

*

Gelin Bu Ramazan

Gelin bu Ramazan niyetlerimizi gözden geçirelim, Rabbimizin bize verdiği her imkânı fırsat, her fırsatı ganimet bilelim.

Gelin bu Ramazan bu dünyada neden yaşadığımızı, kimin için, kimin sayesinde yaşıyor olduğumuzu tefekkür edelim.

Gelin bu Ramazan iman sözleşmemizi, Rabbimizle misakımızı yeniden tezekkür edelim, hatırlayalım, hatırlatalım, ihtiyaç sahiplerine vereceğimiz sadakaları sadakatimize şahit kılalım.

Gelin bu Ramazan hayatımıza Hudullah kalemiyle yeni bir çerçeve çizelim, Sıbğatullah ile simalarımızdaki günahların izlerini silelim.

Gelin bu Ramazan boş ve faydasız işlerden imanımızın işaret ettiği salih amellere hicret edelim, ıslah edelim, infak edelim.

Gelin bu Ramazan Kur’an’ı tedebbür ederek kıraat edelim, ayetlerin köküne, çekirdeğine inelim, oradan muhabbetle çıkıp tüm dünyaya vahyin hakikatini haykıralım, adaletin şahidi olalım.

Gelin bu Ramazan tabiata, dünyaya ve insanlığa vahyin hikmet gözlüğüyle bir daha bakalım, basiretle baktığımız yerlerde ıslah ve ihya faaliyetlerine daha büyük bir iştiyakla devam edelim.

Gelin bu Ramazan nefsimizdeki virüsleri anti virüs programı olan takvayla yeniden inşa edelim.

Gelin bu Ramazan kendimize dönelim, kendimize gelelim, öz eleştiri yaparak nefsimizde bulduğumuz hataları tevbe-istiğfarla düzeltelim.

Gelin bu Ramazan ertelediğimiz güzel işleri vaktinde bitirelim, zamanı imanımıza şahit kılalım, hüsrandan kurtulalım, felaha erenlerden olalım.

Gelin bu Ramazan iman gücü olarak takviye ettiğimiz takvamızı bayramdan sonra da korumaya söz verelim.

Sadece midesine değil, nefsine, gönlüne, diline, kulağına, aklına oruç tutturan mü’minlere selâm olsun…

Gönül orucunuz mübarek olsun…

Dil orucunuz mübarek olsun…

Kulak orucunuz mübarek olsun…

Akıl orucunuz mübarek olsun…

Ömrünüz Ramazan gibi mübarek olsun…

Ahiretiniz bayram olsun…

Amin

YAZIYA YORUM KAT