1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Gazze'ye Yardım Filosu Saldırısı Raporlaştırıldı
Gazzeye Yardım Filosu Saldırısı Raporlaştırıldı

Gazze'ye Yardım Filosu Saldırısı Raporlaştırıldı

İHH, “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” sloganıyla Gazze’ye doğru yola çıkan filonun hazırlanma süreci, amacı ve İsrail tarafından saldırıya uğraması süreçlerini tüm detaylarıyla raporlaştırdı.

05 Temmuz 2010 Pazartesi 22:19A+A-

Üç yılı aşkın bir süredir uygulanan ambargoya karşı 6 gemi ile 36 farklı ülkeden yaklaşık 700 yolcu Özgürlük Filosu ile Gazze'ye doğru yola çıktı. Aralarında milletvekilleri, çok sayıda medya mensubu, sanatçı, aydın, yazar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çocuk ve kadınların da yer aldığı filoda 10 bin tonu aşkın insani yardım malzemesi bulunmaktaydı. 

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca destekçinin canlı yayınlardan takip ettiği filo, dünya halklarının ortak vicdanını, her dinden insanın dua ve iyi dileklerini Gazze'ye götürüyordu. Filoda çocuklar için oyun parkı, yaralı ve hastalar için tıbbi malzemelerin yanı sıra açıkta, yıkıntılarda ve çadırlarda yaşayan binlerce insan için ev ve çocuklar için okul demek olan inşaat malzemeleri de bulunuyordu.

İsrail 31 Mayıs sabah saat 04.30 sularında savaş gemileri, denizaltılar, hücumbotlar ve askerî helikopterlerle tam donanımlı ve kamuflajlı yüzlerce askeri ile yardım filosuna uluslararası sularda saldırdı. Bu saldırıda 9 masum, cesur, iyi insan hayatını kaybetti; 50ye yakın yardım gönüllüsü de yaralandı. İsrail tüm yardım gönüllülerini kelepçeleyerek gözaltına aldı ve yolcuların özel eşyaları dahil olmak üzere tüm eşyaları gasp etti.

Aşağıda linki verilen bu rapor, insani yardım gayesi ile yola çıkan filonun amacı, içeriği ve maruz kaldığı İsrail saldırısı ile saldırının gerçekleşme şekli ve saldırı sonucunda oluşan kayıplar hakkında genel ve özet bilgi vermektedir.

İŞTE RAPORUN LİNKİ:

http://www.ihh.org.tr/uploads/2010/insaniyardim-filosu-ozet-raporu_tr.pdf

HABERE YORUM KAT