1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gazze’nin çocukları ve Aaron’un vicdan intifadası
Gazze’nin çocukları ve Aaron’un vicdan intifadası

Gazze’nin çocukları ve Aaron’un vicdan intifadası

Aaron’un cayır cayır yanarken sürekli “Filistin’e Özgürlük” haykırışları içinde kendini feda ettiği bu eylemi, aslında fıtrî bir arayış hamlesiydi. Yaptığı iş çocukluk masumiyetini arayıştı…

01 Mart 2024 Cuma 20:05A+A-

Hamza Türkmen / Haksöz Haber

Gazze’de küresel kapitalizmin teşviki ve desteği ile en çok anne karnındaki veya bir-iki yaşındaki küçük çocuklar öldürülüyor ya da abluka nedeniyle açlıktan veya ilaçsızlık nedeniyle ölüyorlar. Gazze’de geçtiğimiz 4 ay içinde 12 bini aşkın çocuk ağır ve yakıcı bombardıman altında katledildi. Vücudu parçalanan veya enkaz altında ezilen çocukların naaşı tanınsın diye Gazzeli çocukların kollarına hayattayken isimleri yazılıyor. Yani Gazze’de ölüme en yakın olan çocuklar. Oysa bu çocuklar silah tutmuyorlar veya silah tutma yaşında değiller. Onlar fıtratı, onlar masumiyeti temsil ediyorlar.

Kıyamet vakıasından sonra Haşr günü masumiyeti temsil eden çocukların öldürülmesinin hesabı sorulacağı, “Diri diri toprağa gömülen kıza, hangi günah sebebiyle öldürüldüğü sorulduğunda” (81/8-9) mealî ifadeleriyle bu zalimlere hesap sorulacağı hatırlatılıyor.

Yazının devamı >>>