1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Gazze’deki gazeteciler durup dururken mi öldü?
Gazze’deki gazeteciler durup dururken mi öldü?

Gazze’deki gazeteciler durup dururken mi öldü?

Siyonistlerin saldırıları sonrasında yaşanan vahşet Türkiye basınında yer alırken haberlerin aktarılma biçimi oldukça ilgi çekici veriler sunuyor…

02 Kasım 2023 Perşembe 12:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Aksa Tufanı sonrasında yaşadığı hezimeti ört bas etmek isteyen işgal rejimi her fırsatta sivilleri hedef alıyor. Başlattığı kara harekatından da istediği sonucu elde edemeyen Siyonistler gittikçe hırçınlaşıyorlar. Siyonist çete için bu gidişatın sürdürülebilir olmadığı aşikar. Şuan yaşanan savaş gerçek anlamda sabreden tarafın üstün geleceği bir noktaya evrildi...

İşin en garip yanı ise Gazze’de yaşanan katliamı gündemleştirmesi gereken medya organlarının konuyu ele alış biçimi. İki örnek üzerinden Gazze’de yaşanan vahşet ve Siyonist çetenin katliamları hakkında haber üretme biçimleri incelenebilir.

Bilindiği üzere işgal rejimi saldırılarını haberleştirmek için Gazze’de bulunan 38 gazeteci bombardımanlarda hayatını kaybetti. Al Jazeera muhabirlerinin de aralarında bulunduğu bu 38 kişi kahramanca son ana kadar Gazze’den dünyaya haber gönderdiler.

En azından bu insanların görevlerini yerine getirirken ortaya koydukları cesarete ihanet etmemek için katillerinin kim olduğunu açıktan ilan etmek gerekiyor. Ancak NTV ve Ensonhaber’in olayı aktarma biçimi habere takla attırmak şeklinde ifade edilebilir. Bir haberin başlığı mesajın yarısıdır. NTV ve Ensonhaber ise olayı sanki Gazze’de 38 gazeteci normal yollardan veya doğal afet sebebiyle hayatını kaybetmiş gibi aktarıyor.

NTV’nin “Gazze'de 38 gazeteci ve medya çalışanı öldü” başlığıyla verdiği haber Anadolu Ajansı’na ait. 38 gazetecinin "beklenmedik ölümü" nasıl gerçekleşti NTV'nin başlığından öğrenmek mümkün değil! Anadolu Ajansı aynı haberi şu başlıkla veriyor: Filistin Gazeteciler Sendikası: İsrail saldırıları sonucu Gazze'de 38 gazeteci ve medya çalışanı öldü

basliksiz-009.jpeg

hyhyhyh.jpeg

Ensonhaber’in olaya yaklaşımı ise daha içler acısı. NTV, AA’nın haberini “kendince çarpıtarak” aktarırken  Ensonhaber ise “öldü” ifadesini bile kullanmıyor: “Gazze'de 38 gazeteci ve medya çalışanı hayatını kaybetti”

Ensonhaber de AA’dan aldığı haberi yorumlayarak verirken spotta dahi katilin adını zikretmiyor. Başlığın altında yer alan ifadeler şöyle:

“Gazze'de yaşanan çatışmalar sonucunda şimdiye kadar 38 gazeteci hayatını kaybetti. En az 35 gazetecinin evinin bombardımana maruz kaldığı belirtilen açıklamada, söz konusu gazetecilerin onlarca yakınının öldüğü kaydedildi.”

ggegksiz.jpeg

Vahamet bununla da sınırlı değil AA’nın içeriğini yorumlayan Ensonhaber editörleri saldırıların suçlusunun zımnen Hamas olduğu şerhini haberin başına ekleme ihtiyacını da hissetmişler. Haberin giriş kısmı şöyle:

“Hamas güçlerinin 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı'nın ardından savaş durumuna geçen İsrail, duracak gibi durmuyor...”

Siyonistlerin Gazze'de gerçekleştirdikleri soykırımı dünyaya duyurmak için canını ortaya koyan muhabirlerin de gazeteci şu akıl ve ahlak dışı başlıkları atan kimselerin de gazeteci olduklarını kabul etmek mesleğe hakaret olarak görülmelidir. 

İnsanlıktan nasibinizi almadıysanız bari "mesleki hassasiyetlerle" dahi olsa katillerin adını açıktan zikredin! Korkmayın işgal rejimi sizin gibi ezik tiplere hiçbir şey yapmaz!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum