1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'de Şehit Sayısı 437'e Çıktı!
Gazze'de Şehit Sayısı 437'e Çıktı!

Gazze'de Şehit Sayısı 437'e Çıktı!

Siyonist İsrail ordusunun 60’ı Şecaiyye katliamında olmak üzere, bugün Gazze’nin farklı bölgelere gerçekleştirdiği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 97 kişi şehit oldu. Saldırıların başından beri şehit olanların sayısı ise 437’ye yükseldi.

20 Temmuz 2014 Pazar 21:10A+A-

Pazar günü bölge genelindeki saldırılarla şehit olanların sayısı 97'ye çıktı ve bu Siyonist İsrail'in saldırılarına başladığı tarihten bu yana en kanlı gün oldu. Son saldırılarla şehit olanların sayısı 437'ye, yaralananların sayısı ise 3 bin 25'e yükseldi.

Filistin kaynaklarına göre şehit olanların 112'si çocuk, 41'i de kadın. 

Siyonist İsrail, Gazze'nin Şecaiyye bölgesinde cesetlerin toplanması için varılan iki saatlik ateşkesin süresinin dolmasını beklemeden saldırılarına yeniden başladı.

Kızılhaç Siyonist İsrail'in Gazze'nin Şecaiyye bölgesinde 60 sivili hava saldırısıyla şehit etmesi sonucu bölgedeki cesetlerin toplanması ve yaralıların hastanelere ulaştırılması için 3 saat sürecek ateşkes teklifinde bulunmuştu.

Hamas Kızılhaç'ın önerisini kabul etmişti. Siyonist İsrail ise Şecaiyye'deki cesetlere ulaşılması için sunulan ateşkes önerisini 2 saatlik süre için kabul ettiğini açıkladı.

Yerel saatle 13.30 ile 15.30 arasında uygulanması planlanan ateşkesin süresi dolmadan Siyonist İsrail Şecaiyye'yi yeniden bombalamaya başladı.

Ambulansların girmesine izin verilmedi 

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, Siyonist İsrail'in Şecaiyye bölgesini kapalı askeri bölge olarak ilan ettiğini ve bölgeye ambulansların girişine izin verilmediğini söylemişti.

Kudra, Şecaiyye sokaklarında ulaşılamayan onlarca ceset olduğunu belirtti.

Siyonist  İsrail savaş uçakları Şecaiyye'de saldırılardan kaçan sivilleri bombalamış, çoğu çocuk en az 60 kişiyi öldürmüştü. Saldırılarda ayrıca 400'den fazla Filistinli de yaralandı.

HABERE YORUM KAT