1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’de Çatışma: 1 Şehit, 1 Ölü!
Gazze’de Çatışma: 1 Şehit, 1 Ölü!

Gazze’de Çatışma: 1 Şehit, 1 Ölü!

Gazze sınırında çıkan çatışmada bir mücahit şehit olurken, bir İsrail askeri de öldü.

01 Haziran 2012 Cuma 16:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Siyonist askeri yetkililer, sınırdaki güvenlik bariyerini aşan bir Filistinlinin İsrail askerlerine ateş açtığını açıkladı. Açıklamaya göre, Filistinli de açılan karşı ateşte şehit edildi.

Gazze’nin güneyinde bulunan Han Yunus şehrinin doğusunda çıkan çatışmada Filistinli bir direnişçi yoğun sisten de yararlanarak İsrail askerlerinin güvenlik bariyerini aştı ve Siyonist askerlere ateş açtı.

İsrail askerlerinin tank ve helikopterlerle cevap verdiği çatışmada direnişçi şehit düştü. Sabaha karşı gerçekleşen eylemde bir İsrail askeri öldü.

Eylemle ilgili Filistinli gruplardan henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail işgal ordusu, Gazze ve İsrail arasındaki sınır bölgesinde girişlere izin vermiyor. İşgalci askerler bölgede düzenli olarak devriye geziyor; Filistinlilerin sınıra yaklaşması halinde ateş açıyor.
 

İşgal Uçakları Gazze’yi Bombaladı

Diğer taraftan bugün sabah saatlerinde Abasan bölgesinin doğu kesimini yoğun bir şekilde bombalayan işgal güçlerinin, buğday tarlalarında geniş çaplı yangın çıkmasına neden oldukları belirtildi.

Saldırıda ikisi ağır, 3 Filistinli yaralandı.

Gazze’deki İlk Yardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye bugünkü saldırılarla ilgili olarak Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, Han Yunus şehrinin doğu tarafına düşen Büyük Abasan beldesine işgal uçaklarının düzenlediği saldırıda en az 3 kişinin yaralandığını, yaralanan kişilerin ilk yardım ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Ebu Silmiyye yapığı açıklamada şimdiye kadar üç kişiye ulaştıklarını, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT