Bakanlık günlük açıklamasında, Gazze’deki hastanelere son 24 saat içinde iki şehidin naaşının ulaştığını, bunun yanı sıra 10 yeni yaralanma vakasının kaydedildiğini, saldırıların ve meskun bölgelerin hedef alınmasının sürdüğünü bildirdi. Bakanlık, yoğun bombardıman ve altyapının tahrip edilmesi nedeniyle ambulans ve sivil savunma ekiplerinin şu ana kadar ulaşamadığı bir kısım kurbanın hâlâ enkaz altında ve yollarda bulunduğunu doğruladı.
10 Ekim’deki ateşkesten bu yana yapılan istatistiklere ilişkin olarak Bakanlık, 1.252 şehit ve 4.120 yaralı kaydettiğini, bunlara ek olarak enkazdan çıkarılan 804 naaş tespit edildiğini açıkladı. Bu veriler işgalin saldırılarının sürdüğünü ortaya koyuyor.
7 Ekim 2023’te başlayan saldırıdan bu yana toplam bilanço ise 73.377 şehit ve 174.230 yaralıya yükseldi. Bu durum, sağlık sisteminin artan ihtiyaçlara yanıt verme kapasitesinin gerilemesiyle birlikte, en ağır insani krizlerden biri olmaya devam ediyor.
Bugün Gazze’nin Sabra Mahallesi’nde enkaz altından çıkarılan 112 şehit cenazesi için toplu cenaze töreni düzenlendi. Bu naaşların çıkarılması günlük raporun hazırlanmasından sonraya tekabül ettiğinden henüz resmi istatistiklere geçmiş değil.

