1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze Bu Sabah da Vuruldu: 7 Filistinli Şehit
Gazze Bu Sabah da Vuruldu: 7 Filistinli Şehit

Gazze Bu Sabah da Vuruldu: 7 Filistinli Şehit

Gazze'nin muhtelif bölgelerine yönelik İsrail'in düzenlediği hava saldırıları sonucunda 7 Filistinli daha şehit edildi.

17 Kasım 2012 Cumartesi 11:49A+A-

İsrail'in bu sabah Gazze'nin muhtelif bölgelerine yönelik düzenlediği hava saldırılarında 7 Filistinli daha şehit oldu, onlarca kişi de yaralandı.

Hamas liderlerinden Süleyman Salah'ın evine düzenlenen saldırıda da onlarca kişi yaralandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda hasar gören binanın enkazından çoğu çocuk ve kadın 30 yaralının çıkarıldığı, hastaneye kaldırılan yaralılardan 2 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Güvenlik kaynakları, binanın İsrail ordusuna ait "F-16" savaş uçaklarıyla vurulduğunu, saldırıda binada yaşayan Hamas liderlerinden Süleyman Salah'ın hedef alınmış olabileceğini ifade etti.

İsrail savaş uçaklarının ayrıca Gazze'nin merkezindeki bir ev ile küçük bir mescidi hedef aldığı, saldırıda iki kişinin ağır yaralandığı kaydedildi.

Güvenlik kaynaklarına göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'deki pasaport dairesine 4 füze fırlatırken, Mısır-Gazze sınırındaki boş arazilere de çok sayıda füze fırlattı. Güvenlik kaynakları ayrıca İsrail uçaklarının Han Yunus kentinin batısında seyir halindeki bir motosikleti hedef aldığını 3 kişinin ağır yaralandığını duyurdu.

BİR HAMAS KOMUTANI DAHA VURULDU İDDİASI

Bu arada, Filistinli kaynaklara göre, Hamas'ın askeri kanadına mensup üst düzey komutan Ahmed Ebu Celal'in de hava saldırısında şehit düştüğü iddia ediliyor. Saldırıda, Ebu Celal'in iki kardeşi ve bir kişi daha şehit oldu.

HÜKÜMET BİNASI DA VURULDU

İsrail ordusunun, Gazze'deki ''hükümet binası''na sabaha doğru hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Görgü tanıkları, Gazze'deki Filistin Hükümeti'nin merkez binasına İsrail uçaklarından 5 füze atıldığını, dört katlı hükümet binasının tamamen yıkıldığını aktardı. Güvenlik ve sağlık kaynakları ise saldırıda can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Olay sonrası açıklama yapan Hamas Sözcüsü Tahir en-Nunu, ''Saldırılar, bizi halkımıza hizmet etmekten alıkoymayacaktır. Hükümet yoluna devam edecek, işgalciler gidecektir'' dedi. Sözcü Nunu, BM'ye ''direnişin kararlılığı karşısında davranışlarında dengeyi yitiren düşmanı dizginleyin'' çağrısında bulundu. Nunu ayrıca, saldırı nedeniyle bugün Gazze'ye ziyareti beklenen üst düzey Tunus heyetinin programında bir değişiklik olmayacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT