1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Gara’da katliam yapan PKK Haseke’de Rusya ile askeri birlik kuruyor!
Gara’da katliam yapan PKK Haseke’de Rusya ile askeri birlik kuruyor!

Gara’da katliam yapan PKK Haseke’de Rusya ile askeri birlik kuruyor!

PKK Suriye’deki etkinliğini Rusya ile olan ittifakını derinleştirerek büyütme peşinde!

17 Şubat 2021 Çarşamba 16:33A+A-

HAKSÖZ HABER

PKK’nın Suriye’de kantonlar inşa ederek oluşturduğu etkinlik sahası kimi zaman müttefikleriyle yaşadığı problemler sebebiyle sıkıntıya düşüyor. Bir zamandır Haseke’de Esed rejimine bağlı milislerle problem yaşayan PKK buradaki gücünü korumak istiyor.

Suriye’yi cehenneme çeviren Rusya ve İran’ın ise bu konuda farklı yerlerde durduğu anlaşılıyor. Lübnan merkezli Hizbullah örgütünün Haseke civarında şebbihalara askeri eğitim vermeye başladığı gelen bilgiler arasında. Hizbullah’ın ve dolaylı yoldan İran’ın Haseke’de rejim varlığını güçlendirme çabası PKK’yı rahatsız ediyor.

img-20210217-wa0010.jpg

Suriye’deki varlıkları Suriye halkına rağmen olan İran, Rusya ve PKK’nın sadece daha fazla güç için birbirlerine düştükleri unutulmamalı. İşin özünde hiçbirisinin birbirleriyle doğrudan bir meselesi bulunmuyor.

İran'ın Haseke bölgesinde rejim varlığına verdiği desteğe karşı Rusya ise 'yerel birlikler' kurma bahanesi ile PKK ile olan ittifakını derinleştirme yoluna gidiyor. PKK ise bu durumdan askeri ve stratejik avantaj elde etme fırsatı kolluyor. Her fırsatta Türkiye'nin müttefiki olarak lanse edilen Rusya, 13 kişinin katledilmesinin öncesi ve sonrasında attığı adımlar ile 'ittifaktan' ne anladığını bir kere daha göstermiş oldu! 

PKK varlığının Haseke'deki konumu İran'a karşı Rusya'nın elini güçlendiriyor. Yerel birlikler ifadesi ise Türkiye'ye karşı oynanmış bir laf oyunundan ibaret! 

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum