1. HABERLER

  2. HABER

  3. FSB Suikastçısı Cenazede
FSB Suikastçısı Cenazede

FSB Suikastçısı Cenazede

İstanbul’da 3 Çeçen’e suikast düzenleyen Zona kod adlı Temur Makhauri’nin, öldürdüğü Ali Osaev’den aylık bin dolar maaş aldığı ortaya çıktı. Üstelik Zona’nın cinayet sonrası patronunun cenazesine de katıldığı fotoğraflarla kanıtlandı.

22 Şubat 2014 Cumartesi 09:55A+A-

Seda Çakmak / STAR

Zeytinburnu’nda 2009 ve 2011’de öldürülen Çeçen Ali Osaev, Zaurbek Amriev, Rüstem Altemirov ve Berg-Khazh Musaev ilgili soruşturma tamamlandı. Çeçenlerin, Rus İstihbarat Örgütü adına öldürüldüğü iddia edilirken, katil zanlısı FSB ve Gürcistan Gizli Servisi elemanı Zona kod adlı Temur Makhauri’nin hem öldürdüğü Ali Osaev adına çalıştığı hem de cenazesine katıldığı ortaya çıktı. İddianamedeki bilgilere göre Zona, Ali Osaev’i öldürdükten 2 gün sonra Fatih Camii’ndeki cenazeye katıldı.

Sadece gözleri görünüyordu

İstihbarat birimleri Zona’yı adım adım takip etti. Cenaze töreninde çekilmiş üç fotoğraf da iddianamenin ek klasörlerinde yerini aldı. Sadece gözleri açıkta kalacak şekilde yüzünü örterek cenazeye katılan Temur Makhauri’nin törendeki şüpheli hal de iddianameye yansıdı.     Ayrıca iddianamede Zona’nın, ünlü Çeçen komutanı Şamil Basayev’in ölümünde rol aldığı, bu nedenle arkadaş olduğu Ali Osayev’le aralarının açık olduğunu ancak buna rağmen Ali Osayev’in Zona’yı Gürcistan’daki işlerinin takibinde kullandığı öğrenildi. İddialara göre Ali Osaev Zona’ya aylık bin dolar maaş veriyor ve Türkiye ziyaretlerinde evinde ağırlıyordu. Polis fezlekesinde Zona’nın 2009, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında birçok kez Türkiye’ye geldiği kaydedildi. İstihbarat Zona’yı Gürcistan’da da takibe aldı. Bu ülkeden Türkiye’ye gönderilen raporda katil ajanın tedirgin olduğunun hareketlerine yansıdığı belirtildi. Yakalandığında üzerinde uçak biletleri bulunan Zona’nın Mısır’ın turistik bölgesi Hurgada’ya gitmek istediği ortaya çıktı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum