1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa’daki Saldırıda Ölü Sayısı 84'e Yükseldi!
Fransa’daki Saldırıda Ölü Sayısı 84'e Yükseldi!

Fransa’daki Saldırıda Ölü Sayısı 84'e Yükseldi!

Fransa’nın güneyindeki Nice’de, bir tır, kent merkezinde 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 84’e çıktığı bildirildi.

15 Temmuz 2016 Cuma 01:08A+A-

AA'da yer alan habere göre, Fransa'nın Nice kent merkezinde bir tır 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı.

84 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı saldırıda, ölümlerin önemli bölümü tır sürücüsünün 2 kilometre boyunca önüne gelenleri tırın altına alarak ezmesi sonucu meydana geldi.

Fransa İçişleri Bakanlığı da saldırı sonrası Nice'deki 84 kişinin hayatını kaybettiğini, 150'ye yakın kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 18'inin durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

Saldırıdan kurtulan yüzlerce kişinin şoka girdiği ve bu nedenle psikolojik desteğe ihtiyaç duydukları ifade edilerek, hem yaralılar, hem de psikolojik desteğe ihtiyaç duyanlar için çevre hastanelerde özel birimlerin oluşturulduğu açıklandı.

“Saldırgan Tunus Kökenli”

Bu arada saldırıyı düzenleyen kişinin polis tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Yerel Nice Matin gazetesi ise saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğunu yazdı. Gazete, saldırganın Nice kentinde yaşadığını belirtti.

Öte yandan saldırganın kullandığı tırda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. 

fransa.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum