1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Fransa’da ‘Müslümanlar için toplama kampları’ konuşuluyor!
Fransa’da ‘Müslümanlar için toplama kampları’ konuşuluyor!

Fransa’da ‘Müslümanlar için toplama kampları’ konuşuluyor!

Fransa’da İslam düşmanlığının vardığı son nokta oldukça çarpıcı!

12 Aralık 2020 Cumartesi 18:52A+A-

HAKSÖZ HABER

Fransa Parlamento’suna sunulan bir yasa teklifi Fransa’da ırkçılığın varabileceği yeri göstermesi açısından önemli veriler sunuyor. Yasa teklifine göre, henüz suç işlememiş ancak ‘potansiyel’ olan Müslümanlar için toplama kampları oluşturulması öngörülüyor.

“Barış zamanlarında etkili olacak şekilde tasarlanan yasal çerçevemiz mümkün olduğunca çabuk adapte edilmelidir; aksi takdirde yurttaşlarımızın başına yine barbar eylemler gelecektir.” şeklinde başlayan yasa teklifi önerisi Fransızların canlarını korumak için ne yapılması gerekiyorsa onun yapılması gerektiğini vurguluyor. Tavsiye edilen şey ise potansiyel ‘radikallerin’ toplama kamplarına alınması!

Fransız vatandaşı olan ve ülkeyi tehdit eden radikallerin, sınır dışı edilemedikleri için tehlike oluşturdukları ifade edilen yasa tasarısı bu sebeple toplama kampını bir çözüm gibi gösteriyor. Avrupa’nın çok yabancı olmadığı bu tarz kamplar daha önce Yahudiler ve Bosna Savaşı’nda Müslümanlar için kullanıldı.

‘İnsan Bahçeleri’ ile Afrikalıları da toplama kamplarına hapseden Avrupalılar son yıllarda yükselen İslam düşmanı politik söylemden güç alarak meclislerinde tekrar bu suçu tartışabiliyorlar. Fransa’nın başını çektiği ırkçı ayrımcı politik tavrın en büyük mağduru ise Avrupalı Müslümanlardan oluşuyor. Bir şey yapılmaması halinde sessizlikten aldıkları güçle toplama kamplarını tekrar faaliyeti sokmaları uzak bir ihtimal olarak gözükmüyor.

bggliksiz.jpg 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum