1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa ve İngiltere’den BMGK’ya Acil Toplantı Çağrısı
Fransa ve İngiltere’den BMGK’ya Acil Toplantı Çağrısı

Fransa ve İngiltere’den BMGK’ya Acil Toplantı Çağrısı

Türkiye’nin Barış Pınarı harekatına karşı konumlanan İngiltere ve Fransa BM Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.

09 Ekim 2019 Çarşamba 19:11A+A-

Fransa, Almanya ve İngiltere, Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesiyle ilgili BM Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdı.

Fransa'nın AB Bakanı Amelie de Montchalin, ülkesinin Türkiye'nin Suriye'ye başlattığı askeri operasyonu sert bir şekilde kınadığını belirtti ve Paris'in, Berlin ve Londra ile birlikte BM Güvenlik Konseyi'ni bu operasyonu görüşmek üzere toplantıya çağırdığını söyledi.

Meclis Dışilişkiler Komisyonu'nda konuşan Amelie de Montchalin, Fransa, İngiltere ve Almanya'nın ayrıca Türkiye'yi kınayan bir ortak metin üzerinde çalıştıklarını" bildirdi.

Fransız bakan, AB'nin de ayrı bir metin üzerinde çalıştığını söyledi.

AB Komisyon Başkanı Juncker: Askeri operasyonu durdurun

Bu arada AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Junker, Türkiye'ye Suriye'de başlatılan askeri operasyonu durdurması çağrısında bulundu ve Suriye sınırında bir güvenlik bölgesi oluşturulması halinde buraya AB'nin mali yardımda bulunmayacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Juncker, "Türkiye, devam eden askeri operasyonları durdurmalı, bu operasyon bir sonuç getirmez. Eğer Türkiye burada bir güvenli bölge oluşturacaksa, AB'den mali yardım beklememeli. Türkiye sınırda güvenlik sorunu var bunu anlıyoruz, bununla birlikte Türkiye'ye sağduyu çağrısı yapıyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT