1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa: Esed'in Uçakları İndirilsin
Fransa: Esed'in Uçakları İndirilsin

Fransa: Esed'in Uçakları İndirilsin

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault “Esed'in savaş uçakları ve helikopterleri indirilmeli” dedi.

24 Eylül 2016 Cumartesi 00:09A+A-

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye'de rejimin savaş uçak ve helikopterlerinin uçuşuna izin verilmemesi çağrısında bulundu.

Ayrault, BM'de düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de yaşanan savaş ve çözüm bulma çalışmalarına değindi.

Suriye rejimi ve Rusya tarafından Halep ve diğer bölgelerdeki hava saldırılarını, yardım görevlileri ile sivillerin öldürülmesini eleştiren Ayrault, "Suriye'de rejimin savaş uçak ve helikopterleri yere indirilmeli." dedi.

Bugün Halep'e düzenlenen hava saldırılarını da eleştiren Ayrault, "Bu saldırı rejimin ülkeyi bölme kartını oynadığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Ayrault, Halep'teki katliamların önlenmesi gerektiğini de vurgulayarak, "Halep'in 21. yüzyılın Guernica'sı olmasına izin veremeyiz. Tarihin kendini tekrar etmesini seyredemeyiz." dedi.

İspanya iç savaşı sırasında Bask bölgesinde yer alan Guernica kentine düzenlenen hava saldırılarında siviller öldürülmüş şehrin alt yapısı ve binaları büyük zarar görmüştü.

Ayrault, New York'taki Suriye toplantılarından somut bir neticenin çıkmaması konusundaki soru üzerine de, bundan hayal kırıklığı duyduğunu ancak tümden umutsuz olmadığını söyledi.

Diplomatik çabaları sürdüreceklerini ifade eden Ayrault, yarın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile konuyu ele alacaklarını belirtti.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT