1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa Camilere Yönelik Saldırılara Tepkisiz Kalıyor!
Fransa Camilere Yönelik Saldırılara Tepkisiz Kalıyor!

Fransa Camilere Yönelik Saldırılara Tepkisiz Kalıyor!

Fransa’da son günlerde camilere yönelik saldırıların sayısı artarken Fransalı siyâsetçiler saldırılar karşısında suskunluğunu koruyor.

23 Aralık 2016 Cuma 17:20A+A-

Geçen hafta Fransa’nın kuzeyinde yer alan Chateau Thierry kasabasında bir caminin kundaklaması karşısında siyâsîlerin sessiz kalmasını AA muhabirine değerlendiren uzmanlar, müslümanlara ve camilere yapılan saldırıların medya tarafından “normalleştirildiğini”, siyâsîlerin ise saldırılara tepkisiz kaldığını belirtti.

“Umurumuzda Değilsiniz Mesajı Veriliyor”

Irkçılık ve İslâmofobi Gözlemevi (ORIW) Raportörü Kevser Dilek, Fransa’da siyâsîlerin müslümanlara yapılan saldırılar karşısında sessiz kaldığına dikkat çekti.

Yaşanan saldırılara ilişkin Fransalı yetkililerin kınamada bulunması gerektiğini vurgulayan Dilek, “Yüzeysel de olsa bir açıklama, kınama gelmeliydi. Bu davranışla, ‘umurumuzda değilsiniz’ mesajı veriliyor.” ifadelerini kullandı.

Tepkisiz Kalındı

Fransa İslâmofobi ile Mücadele Derneği (CCIF) Sözcüsü Marwan Muhammed de “Fransa’da kundaklanan cami için ulusal düzeyde ne belediyelerden ne de derneklerden tepki geldi.” diye konuştu.

SOS Racisme Kurumu Sorumlusu Marouane Zaki ise camilere ve müslümanların ibadethanelerine yapılan saldırıların net bir şekilde “ırkçılık” olarak değerlendirilmesi gerektiğini, bu konuda Fransa’da siyâsî bir “körlük” yaşandığını dile getirdi.

Yalnızca 2 Siyâsî Tepki Gösterdi

Geçen hafta yaşanan cami kundaklaması olayı Fransa basınında çok az yer almış, yalnızca 2 siyâsî olayı kınamıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını koyan Emmanuel Macron Twitter’daki hesabından olayı “kabul edilemez” olarak değerlendirmiş ve olaydan zarar görenlerin yanında olduğunu duyurmuştu. İçişleri Bakanı Bruno Le Roux da yayımladığı bildiride, saldırıyı oldukça hafif bir dille kınarken, devletin ibadethanelerin güvenliği konusunda vatandaşa güvence verdiğini kaydetmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT