1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Firari Askerler İstihbarata Saldırdı
Firari Askerler İstihbarata Saldırdı

Firari Askerler İstihbarata Saldırdı

Suriye ordusundan ayrılan silahlı güçler dün gece Şam yakınlarında istihbarat merkezini bastı.

16 Kasım 2011 Çarşamba 12:03A+A-

Suriye’de firari askerler ile Baas güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Reuters’in haberine göre, firari askerler Baas güçlerine ait istihbarat bürosuna saldırdı. Saldırı firari askerlerin Baas güçlerine ait bir merkeze düzenledikleri ilk saldırı olma özelliğini taşıyor.

Dün gece 02:30 civarında gerçekleşen saldırının, Şam’ın kenar mahallelerinden birinde olması dikkat çekti. Özgür Suriye Ordusu üyelerinin üstlendiği saldırıda yoğun çatışmaların yaşandığı açıklandı. Görgü şahitleri ise Harasta bölgesinde yoğun makinalı silah sesleri duyduklarını dile getirdi.

El Cezire televizyonunun haberine göre bugün sabahın erken saatlerinde RPG ve otomatik silahların kullanıldığı saldırıda altı asker öldü, 20'si de yaralandı.

Özgür Suriye Ordusu'ndan yapılan açıklamada, en büyük saldırının, Hava Kuvvetleri İstihbaratı'nın Şam'ın Harasta banliyösünde bulunan tesisine bu sabah düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, diğer saldırıların Şam'ın Duma, Kabun, Arabin ve Sakba banliyölerindeki askeri kontrol noktalarına yapıldığı kaydedildi.

Suriye güvenlik güçleri ve askeriyle ordudan ayrılan askerler arasında Dara'da önceki gün çıkan şiddetli çatışmalarda Suriye resmi ajansı SANA'nın iddiasına göre 34 asker ve güvenlik gücü mensubu öldürülmüştü.

Suriye'nin farklı kentlerinde meydana gelen olaylarda ise en az 16 kişi hayatını kaybetti.

ARAP BİRLİĞİ SURİYE İÇİN TOPLANIYOR

Arap Birliği, muhaliflere karşı şiddet kullandığı gerekçesiyle Suriye'nin üyeliğini askıya alışından sonra bugün Fas'ta tekrar toplanıyor.

BBC'nin haberine göre Suriye, toplantıya katılmayacağını söyledi. Arap Birliği'nden Beşar Esad'a karşı yükselen en sert eleştiri, Ürdün'den gelmişti.

HABERE YORUM KAT